Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Halt! Uitkleden a.u.b.!

Gepubliceerd: 02 jun 2008
0

Een 30-jarige Australiër werd geweigerd aan boord van een vliegtuig vanwege de afbeelding van een pistool op zijn T-shirt. Hij mocht pas boarden als hij het shirt zou uittrekken.

Robot
Het gebeurde op London Heathrow, toen Brad Jayakody aan boord wilde gaan van het vliegtuig naar Düsseldorf. Hij stond versteld toen hij de reden te horen kreeg. 'Halt! Er staat een robot met een geweer op uw shirt'. De vliegveldbewaking stond erop dat hij een ander shirt aan zou trekken.

Arrestatie
Brad was compleet overdonderd en vroeg om de baas van de medewerkers, in de veronderstelling dat hij het belachelijke van de situatie wel zou inzien. Helaas voor Brad pakte het anders uit; de man dreigde hem te arresteren als hij niet gauw zijn shirt zou uittrekken. De IT-specialist wist niet wat hem overkwam. 'Wat dachten ze dat ik ging doen? Mijn shirt gebruiken als nepwapen?' Uiteindelijk koos de verstandige Brad er toch maar voor te doen wat hem verteld werd.

Omstreden beslissingen
Een woordvoerder van Heathrow vertelde na het incident: 'Als er grove teksten, beledigende tekens of bommen op een kledingstuk staan, wordt de reiziger gevraagd deze uit te trekken.' Beveiligers op vliegvelden maken wel vaker omstreden beslissingen. Vorig jaar mocht een student in Canada zijn ketting waaraan een hangertje zat in de vorm van een pistool ook al niet omhouden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Goedkoop reizen
Met deze 4 tips ga je spotgoedkoop naar het theater

21 okt 2017, Met een beetje research en flexibiliteit kun je tegen flinke kortingen naar de beste musicals, toneelstukken en opera’s in bijvoorbeeld het New Yorkse Broadway of de Londense West End.

0
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.