Halt! Uitkleden a.u.b.! image
Tammy85

Halt! Uitkleden a.u.b.!

Een 30-jarige Australiër werd geweigerd aan boord van een vliegtuig vanwege de afbeelding van een pistool op zijn T-shirt. Hij mocht pas boarden als hij het shirt zou uittrekken.

Robot
Het gebeurde op London Heathrow, toen Brad Jayakody aan boord wilde gaan van het vliegtuig naar Düsseldorf. Hij stond versteld toen hij de reden te horen kreeg. 'Halt! Er staat een robot met een geweer op uw shirt'. De vliegveldbewaking stond erop dat hij een ander shirt aan zou trekken.

Arrestatie
Brad was compleet overdonderd en vroeg om de baas van de medewerkers, in de veronderstelling dat hij het belachelijke van de situatie wel zou inzien. Helaas voor Brad pakte het anders uit; de man dreigde hem te arresteren als hij niet gauw zijn shirt zou uittrekken. De IT-specialist wist niet wat hem overkwam. 'Wat dachten ze dat ik ging doen? Mijn shirt gebruiken als nepwapen?' Uiteindelijk koos de verstandige Brad er toch maar voor te doen wat hem verteld werd.

Omstreden beslissingen
Een woordvoerder van Heathrow vertelde na het incident: 'Als er grove teksten, beledigende tekens of bommen op een kledingstuk staan, wordt de reiziger gevraagd deze uit te trekken.' Beveiligers op vliegvelden maken wel vaker omstreden beslissingen. Vorig jaar mocht een student in Canada zijn ketting waaraan een hangertje zat in de vorm van een pistool ook al niet omhouden.