Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Digitale stationskunst Londen

Gepubliceerd: 25 apr 2008
0

Op een station in Londen is afgelopen week de eerste interactieve digitale kunstgalerie ter wereld geopend. Je kan er terecht voor een honderdtal verschillende schilderijen uit de permanente collectie van de National Gallery.

De galerij heet 'Station Masters' en bevindt zich in de vertrekhal van de Eurostar in het St. Pancras International station in Londen. Op de zuilen in de stationshal hangen zes interactieve displays waarop foto's van kunstwerken uit de National Gallery te zien zijn.

Koffietafel met touchscreen
Reizigers kiezen welk kunstwerk ze willen zien door plaats te nemen aan één van de zes koffietafeltjes met touchscreen. De foto naar keuze wordt na de selectie afgebeeld op de plasmaschermen. Zo is iedere keer weer een ander schilderij te zien en is de tentoonstelling nooit hetzelfde.

Gratis e-card
Elk schilderij heeft een bijschrift in het Nederlands, Engels en Frans. De touchscreens hebben verschillende functies om de schilderijen te ontdekken. Je kunt inzoomen op de foto om verborgen details te zoeken. Ook kun je een gratis e-card van je favoriete schilderij versturen, met een korte tekst erbij.

Collectie
De collectie omvat acht thema's: liefde identiteit, licht, feest, ontdekking, passie, vrede en tijd. De database bevat meesterwerken van onder andere Leonardo Da Vinci, Rubens en Monet.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Video
Deze respectloze toeriste krijgt haar verdiende loon

09 jul 2017, Wat toeristen al niet doen om de aandacht te trekken ... Gelukkig wordt deze respectloze toeriste op haar plaats gezet.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.