Wolkenkrabber 'The Shard' opent deuren voor publiek image
Lkoedam

Wolkenkrabber 'The Shard' opent deuren voor publiek

The Shard – de grootste wolkenkrabber van West-Europa – heeft vrijdag 2 februari zijn deuren geopend voor het publiek. Het 310 meter hoge gebouw met 72 verdiepingen is geopend door de burgermeester van Londen, Boris Johnson. Volgens hem is The Shard één van de mooiste gebouwen van Londen als je bovenin staat, waarbij je het gevoel krijgt te vliegen over de stad.

Gehaat of geliefd?

De inwoners van Londen zijn het hier nog niet helemaal mee eens. Volgens hen is het gebouw te groot, te futuristisch en werpt het te veel schaduw over de oudere monumenten. De architect, Williams Matthew, maakt zich echter nergens druk om. Hij geeft in een interview aan, dat gebouwen als de Eiffeltoren en Empire State Building vroeger ook werden gehaat, maar nu herkenbare en geliefde symbolen zijn voor Parijs en New York.





 




Indrukwekkend uitzicht

Het bezoeken van The Shard kost wat, maar dat is zeker de 25 pond waard. Op een mooie dag kan je zestig kilometer over Londen heenkijken. De rivier Thames is in de verte te zien, met daarvoor bijzondere gebouwen als The Big Ben, Buckingham Palace en Tower of Londen. Daarnaast is er beloofd dat er, zelfs met het regenachtige weer in Londen, genoten kan worden van een prachtig uitzicht.







 




Wat vinden jullie van deze nieuwe wolkenkrabber in Londen?









 




Foto door: Meeko

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.