Eerste vlucht op biobrandstof image
Sannetje001

Eerste vlucht op biobrandstof

Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic gaat in februari een testvlucht uitvoeren met een Boeing 747 die vliegt op biobrandstof. Het is de eerste ‘groene’ demonstratievlucht en heeft als doel de CO² uitstoot door de luchtvaartsector terug te dringen.

De Virgin Atlantic 747 zal van Londen Heathrow naar Amsterdam vliegen. Tijdens deze testvlucht reizen er geen passagiers mee. De luchtvaartmaatschappij werkt samen met motorfabrikant GE Aviation en Boeing en is onderdeel van Virgin Atlantic’s ‘Sustainability Challenge’.

Volgens directeur Richard Branson is de demonstratie een ‘doorbraak waardoor Virgin Atlantic sneller dan verwacht toestellen met schone brandstof kan laten vliegen’.

Welk type brandstof precies zal worden gebruikt voor de testvlucht is nog niet bekend. Lucht- en ruimtevaartbedrijf Boeing liet vorig jaar wel al weten een nieuwe generatie vliegtuigbrandstof te willen testen die is gemaakt van algen. Branson benadrukt dat het om een duurzame brandstof gaat die geen aanslag zal plegen op de voedsel- en zoetwaterbronnen.