Londense taxi als hotel image
Lkoedam

Londense taxi als hotel

Londen staat op z'n kop voor de Olympische Spelen. Er worden steeds meer mogelijkheden verzonnen om de grote stroom bezoekers onderdak te geven, zo ook het Hail-A-Hotel taxihotel.

Een taxichauffeur kwam met een lucratief idee: zijn taxi ombouwen tot mobiel hotel. Tijdens de Olympische spelen kun je voor ?50 (zo'n €65) per nacht in de taxi slapen. Deze is uitgerust met een schuimmatras, dekbed en natuurlijk een beertje Paddington knuffel om je gezelschap te houden.



Overdag moet je je kamertje weer opruimen, want dan wordt de taxi weer getransformeerd naar een normale black cab om mensen te vervoeren. Je mag op elke plaats overnachten, maar een handige optie is bij de cabbie voor het huis voor het geval er toiletuitstapjes nodig zijn.



Tijdens de Olympische spelen zal ongeveer een derde van alle Londense wegen voor normaal verkeer afgesloten zijn, waardoor je bij bepaalde routes drie kwartier langer onderweg zult zijn. Ter protest zijn er veel taxichauffeurs die hun taxi tijdens deze dagen aan de kant zetten. De eigenaar van het 'Hail-A-Hotel' taxihotel wil op deze manier 's nachts wat extra inkomsten verdienen. Het hotelletje is via Wimdu nog voor een paar dagen te boeken.





Beeld door Shireentol.reisreporter.nl.





Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief