Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Boektip: A Lion Called Christian

Gepubliceerd: 24 dec 2009
0

Een leeuw als huisdier is niet voor de poes. Tot die bevinding kwamen de Australiërs Ace en John toen zij begin jaren zeventig letterlijk een grote kat in de zak kochten. Over hun belevenissen is nu de bestseller A Lion Called Christian verschenen.

De Australische jongens Ace en John kunnen hun ogen niet geloven wanneer ze in het Londense warenhuis Harrods een leeuwenwelp te koop zien. Ze twijfelen geen moment en nemen het beestje mee naar hun studentenhuis in het chique Chelsea. Daar groeit het beestje, dat de naam Christian meekrijgt, uit tot een ware beroemdheid.

Uitgezet

Op een gegeven moment is het niet langer mogelijk om Christian in huis te houden – hij wordt te groot en onhandelbaar. Ace en John willen echter niet dat de leeuw in een dierentuin belandt en schakelen de dierenbeschermingsorganisatie BornFree in om hem in Kenia in het wild uit te zetten. Een jaar later reizen ze naar Afrika om te zien hoe het met Christian gaat en of de leeuw hen überhaupt nog herkent.

Avonturen

Ace en John legden al hun avonturen met stoeipoes Christian vast op video en zijn, bijna veertig jaar na dato, uitgegroeid tot een YouTube-sensatie. Ook op deze site is het filmpje van het weerzien van Ace en John met Christian razend populair. Wil je het hele verhaal lezen en op je gemak de foto’s bekijken, bestel dan hier het boek ‘A Lion Called Christian’.

Alle Christian-video’s staan op YouTube, zie hier deel 1:Kijk hier verder voor deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Video
Deze respectloze toeriste krijgt haar verdiende loon

09 jul 2017, Wat toeristen al niet doen om de aandacht te trekken ... Gelukkig wordt deze respectloze toeriste op haar plaats gezet.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.