Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zakkenvullers actief in Londen

Gepubliceerd: 22 aug 2009
0

Wanneer je iemand erop betrapt dat hij zijn hand in je zak of tas steekt, zal de eerste reactie waarschijnlijk zijn die persoon bij zijn lurven te grijpen. Maar hoewel een gewaarschuwd mens voor twee geldt, kan het soms rendabel te zijn om niet te snel te oordelen over het motief van de dader.

In Londen kan vandaag de dag namelijk je zak gevuld worden in plaats van gerold. Nu de economische crisis bij veel mensen de portemonnee steekt leger maakt, heeft een breedbandprovider besloten deze op ludieke wijze weer wat bij te vullen en zo de mensen weer wat vrolijker te maken.

Putpockets

Het bedrijf heeft twintig voormalige zakkenrollers ingeschakeld om hun talenten aan te wenden voor een goed doel: ongemerkt de zakken vullen van toevallige passanten. De zogenaamde putpockets steken argeloze toeristen stiekem biljetten van £ 5 (€ 5,50) tot £ 20 (€ 22) toe.

Minder schuldig

'Het voelt goed om eindelijk eens terug te geven en de Britten kunnen het in het huidige economische klimaat zeker gebruiken', aldus Chris Finch, voormalig zakkenroller en nu hoofd van TalkTalk's putpocketing initiative. 'Elke keer wanneer ik geld terug laat glijden in iemands zak, voel ik me minder schuldig over het feit dat ik de afgelopen twintig jaar geld eruit heb gehaald.'

Landelijk

Wil je je vakantiegeld terugverdienen, dan kun je het beste rondbanjeren op de drukke toeristische plekken, zoals Trafalgar Square en Covent Garden. Tot eind augustus blijven de zakkenvullers actief in Londen, waarna de actie landelijk ingezet zal worden. Het plan is om in totaal zo'n £ 100.000 (€ 110.680) weg te geven. De politie is op de hoogte gesteld.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Video
Deze respectloze toeriste krijgt haar verdiende loon

09 jul 2017, Wat toeristen al niet doen om de aandacht te trekken ... Gelukkig wordt deze respectloze toeriste op haar plaats gezet.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.