Londen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Schaatsend Londen door

Gepubliceerd: 16 dec 2008
0

Londen is dé kerststad bij uitstek! Overal hangen lichtjes, alle etalages zijn behangen met kerstaccessoires en overal hoor je kinderen kerstliedjes zingen. Maar wil je Londen eens vanuit een uniek oogpunt bekijken, van de gebaande paden af? Bekijk dan al het pracht en praal vanaf de vele schaatsbanen omringd door lekkere eetkraampjes en gezellige kerstmarkten.

We hebben de leukste kerstschaatsbanen op de mooiste locaties in Londen voor je geselecteerd:

- Hyde Park
In het Winter Wonderland park ligt de grootste ijsbaan van Londen. Leuke bijkomstigheid: entree is gratis! Naast schaatsen kun je in het park ook in het reuzenrad en andere kerstattracties. Geopend tot en met 4 januari.

- Canary Wharf
Deze ijsbaan staat in Canada Park, uniek ingeklemd tussen de hoge wolkenkrabbers van Londen. Geopend tot en met 22 februari!

- Tower of London
De naam zegt het al: deze schitterende ijsbaan ligt aan de Tower of Londen, een gebouwencomplex aan de Theems ( met de beroemde Tower Bridge) dat dienst heeft gedaan als koninklijk paleis, gevangenis, museum en arsenaal. Geopend tot en met 11 januari 2009.

- Hampton Court Palace
Ook deze ijsbaan ligt aan de Theems bij het Hampton, een voormalige koninklijke residentie en hedendaags een museum. Geopend tot en met 11 januari.

- Somerset House
Aan de noordelijke oever van de Theems ligt deze schaatsbaan. In Somerset House gevestigd zitten het Courtauld Institute of Art, waar oude schilderijen tentoongesteld zijn en het Embankment Galleries, een expositieprogramma vol kunst, mode, architectuur en fotografie. Geopend tot en met 25 januari.

Kijk hier wat er nog meer te zien en te doen is in Londen en bekijk ook alle Reisreporterfoto’s van Londen.

Foto: door renateboere.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Video
Deze respectloze toeriste krijgt haar verdiende loon

09 jul 2017, Wat toeristen al niet doen om de aandacht te trekken ... Gelukkig wordt deze respectloze toeriste op haar plaats gezet.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.