Dat loopt als een trein: destination Londen image
Lkoedam

Dat loopt als een trein: destination Londen

All on board! Afgelopen jaar konden we eindelijk met de hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Londen. En massaal zijn we ingestapt. Heb jij de trein gemist omdat je niet kon boeken omdat de twee treinen al vol zaten? Dan hebben we goed nieuws.  


Met de trein sta je zo in hartje Londen (Foto: Reisreporter Andrés Rios Patterson)

Toe aan een citytripje? Ontdek dertig steden buiten de gebaande paden met onze Citytripspecial #3!

Duurzaam alternatief 

Vanaf juni wordt er een dagelijkse extra trein ingezet, omdat het vervoersmiddel immens populair is. En daar zijn we blij mee, want hiermee signaleren we een mooie trend. De reiziger stapt minder vaak in het vliegtuig naar Londen en kiest dus graag voor een duurzaam alternatief. Er wordt zelfs gesproken van een recordaantal passagiers op het traject Amsterdam Londen voor 2018: 250.000 mensen hebben de trein genomen. 

London Hack(ney)

Goed, je staat dus nu te popelen om de trein te boeken en naar Londen te gaan. Maar je wilt natuurlijk niet met alle treinreizigers samen voor de Big Ben staan. Dus waar iedereen bij aankomst rechtsaf gaat, ga jij links!  

Hackney is, in tegenstelling tot Londense hipsterparadijzen als Shoreditch, Brixton en Peckham, nog lekker gewoon gebleven. Het oogt en voelt nog lekker residentieel, en je kunt er voor vijf pond naar de film. Fijn is ook de ligging aan Victoria Park en kanalen met mooie wandelpromenades. Hackney Wick, in het oosten van de borough, verdient een speciale vermelding. De pakhuizen langs het fotogenieke Regent’s Canal huizen nu een bonte stoet speciaalbierbrouwerijen, kunstgalerijen en evenementenruimten.


Oval Space in Hackney. (Foto: Ungry Young Man)

London calling? Boek snel een trein! Of heb jij het traject Amsterdam - Londen er al op zitten?

 

 

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.