Kanaaleilanden Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Kanaaleilanden - Aan de wandel met piraten

Gepubliceerd: 15 jun 2012
0

Er zijn door de bank genomen drie redenen waarom je naar de Britse Kanaaleilanden, even voorbij de Normandische kust, wilt reizen. Één: belasting ontduiken. Twee: wandelen. Drie: niet gestoord worden. Maar ik zoek iets anders ...

Columbus Travel
Columbus TravelLode Greven

Om met de eerste reden te beginnen, het begint al bij de luchthaven, want de Kanaaleilanden zijn de dichtstbijzijnde niet-EU-bestemming. Lekker taxfree shoppen dus. Wandelen? Dat kan. Vijf eilanden lang. Je zou er een eilandvijfdaagse van kunnen maken, waar je kuiten, je huid en je ogen er stevig van langs krijgen. En niet gestoord worden? Als je rust zoekt, dat krijg je in overvloed. Je zou er gestoord van worden, als je er niet tegen kunt. Ikzelf ben in geen van drieën geïnteresseerd. Geld kan me niets schelen, zo sportief ben ik nou ook weer niet en een beetje gestoord ben ik al mijn hele leven.

Wat me wel fascineert, is de geschiedenis van de eilanden. De Kanaaleilanden hoorden tot de elfde eeuw bij Normandië. Frankrijk dus. Maar inmiddels zijn ze zo Engels als High Tea. Dat ging niet zonder slag of stoot – vanwege de strategische ligging hebben de eilanden door de eeuwen heen onder vuur gelegen. Maar die Engelsen laten zich niet zomaar iets afpakken. Op mijn zoektocht over de eilanden kom ik overal sporen tegen van de gevechten. Oude forten, bunkers, kanonnen, om het over de musea nog maar niet te hebben. Ze zijn er maar wát trots op. Maar wat doet het met een volk als er voortdurend kapers op de loer liggen om je eiland over te nemen?

Mijn reis begint op Guernsey, een van de twee hoofdeilanden. Dit stukje Engeland heeft eeuwenlang onder leiding gestaan van piraten. Of liever gezegd, zeerovers. Met toestemming van Hare Majesteit de Koningin. De familie Sausmarez – typisch zo’n naam die nog stamt uit de Franse tijd – waren zeelui en behoorlijk goed in hun vak(...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 33

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Handige Tips
Killerwespen in aantocht! Dit is wat je moet weten

31 aug 2017, Groot alarm! De agressieve Aziatische hoornaar is gesignaleerd in Nederland. Zo bereid je je voor op deze killerwesp-invasie.

0
Reisnieuws
Bijzondere overnachtingen op de Kanaaleilanden

21 okt 2016, Waar kan je slapen op de Kanaaleilanden bij Groot-Brittannië? De redactie van Columbus Travel heeft per eiland voor jou een aantal accommodaties uitgezocht.

0
Reisnieuws
Bijzondere activiteiten op de Kanaaleilanden

12 okt 2016, De Kanaaleilanden, vlak voor de Normandische kust, zijn een buitenbeentje. De vijf eilanden zijn een paradijs voor wandelaars en fietsers. Maar er is nog meer te doen. Dit zijn 14 bijzondere activiteiten, geselecteerd door het reismagazine Columbu...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.