Hadrian's wall

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Langs Hadrian's wall

Hadrian's wall,
Groot-Brittannië


De Muur van Hadrianus werd in het jaar 122 na Christus gebouwd als grens tussen het Romeinse rijk en de ‘barbaren’. De muur van steen en plaggen was een versterking over de gehele breedte van Groot Brittanië en had als doel om de Romeinse noordgrens te beschermen tegen binnenvallende stammen uit het noorden, de Picten.
Als je van oost naar west langs de hele muur wilt lopen, doe je er zeven dagen over. De muur is niet overal intact, veel stenen zijn in de loop der jaren gebruikt voor andere doeleinden.
Een van de mooiste gedeelten vind ik de zes kilometer tussen Steel Rigg Carpark en Housesteads. Je passeert het meertje Crag Lough en je kunt af en toe op de muur lopen, vaker loop je er langs. Hosesteads is een van de best bewaarde Romeinse forten, je ziet de ruïnes van het huis van de commandant, de barakken en de latrines.
Hier zie je het begin van de route, vanaf Rigg Car Park.
Als je goed kijkt, zie je mensen die bij Housesteads begonnen zijn, naar beneden komen. Er rijdt ook een bus langs de route, bus 122, die o.a. stopt bij Housesteads (leuk gevonden)