Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De kathedraal van Wells in de wolken

Engeland,
Groot-Brittannië


We zijn overgevaren van Duinkerken naar Dover en reizen o.a. door Somerset naar Cornwall.
Nu stoppen we in Wells om o.a. de imposante Sint Andreaskathedraal te bekijken. De gotische kathedraal werd gebouwd tussen 1175 en 1490.
Je kijkt hier naar het beroemdste deel van de kathedraal, aan de westkant. Hier zijn 297 stenen beelden in verscheidene rijen boven elkaar te zien, een groot aantal daarvan is levensgroot.
Onderaan zie je beelden uit het Oude (aan de rechterkant) en Nieuwe Testament (aan de linkerkant) getoond. Daarboven staan er beelden van heiligen, bisschoppen en koningen. Daarboven zijn beelden te zien over de wederopstanding en daar weer boven staan beelden van engelen. Boven deze engelen zijn de apostelen te zien, waarbij Sint-Andreas in het midden van de apostelen staat. Helemaal bovenaan is Christus afgebeeld.
Het interieur is indrukwekkend, er is o.a. een astronomische klok en andere pracht en praal te zien. Toen wij er waren, was er een kinderkoor aan het oefenen. Ontroerend mooi.

Ook luisteren? https://www.youtube.com/watch?v=ui0s3BXGEdM

Wells ligt op de route naar Cornwall, een verslag van deze reis met eigen auto naar zuidwest Engeland wordt volgend jaar in Columbus gepubliceerd.