Engeland reisblogs

Wheal Peevor - Een vergeten mijn in Cornwall

interceptor was er (tot 30 jul 2007) Gepost op 22 dec 112 reacties

Tinmijnen in Cornwall

In 2007 kampeerden we twee weken in Cornwall. Na een week regen hadden we eindelijk mooi weer en waren we aan de noordkust van Cornwall gekomen. Overal in Cornwall staan torens van oude tin- en kopermijnen langs de kust. Soms zijn er ook nog liftschachten en hele mijnen aanwezig. Er loopt ook nog een oude spoorlijn die in de succesvolle periode van de mijnbouw is aangelegd. Toen de mijnbouw in verval raakte in Cornwall gingen de mensen weer vissen of trokken weg richting Londen en andere grotere steden in Engeland. Niemand heeft toen de moeite genomen om de torens af te breken. Enkele mijnen zijn hersteld en anderen zijn als (gevaarlijke) ruïnes achter gebleven.

Wheal Peevor

Vlak naast de camping in Redruth lag ook een oude tin mijn. Deze mijn was al ruim 100 jaar gesloten en voor zover ik begreep nooit succesvol geweest. Omdat er geld beschikbaar is gekomen voor het herstel van de "Miniral Tramways", de oude mijnspoorlijn, was er ook wat geld beschikbaar gekomen voor het herstel van deze mijn. De Wheal Peevor mijn. Toen wij er waren in 2007 waren ze nog bezig met herstelwerkzaamheden en in 2008 is de ruïne van de mijn geopend voor publiek. Wij konden zolang niet wachten en vroegen aan de boer ernaast of we mochten kijken. Hij zei dat we dat maar moesten doen maar dat hij ons niet uit de (200 meter) diepe put zou komen halen als we er in vielen.

Succes?

Of de mijn ooit een succesvolle winstgevende attractie zal worden vraag ik mij af. Het is nooit een succesvolle mijn geweest en met 5 parkeerplaatsen en het slechte bereik zal het dat wel nooit worden. De mijn maakt natuurlijk wel deel uit van het erfgoed van Cornwall en ligt aan de wandelroute langs de Mineral Tramways. Ons bezoek was wel een succes en we kwamen er nog iemand tegen die ons van alles over de mijn kon vertellen. Inmiddels is er 800.000 pond in gestoken om de mijn weer op te knappen en is er een groep vrijwilligers die rondleidingen geeft en de machines af en toe laten draaien. Als je in de buurt bent om te wandelen of te fietsen is een bezoekje zeker de moeite waard. Een stukje oude Engelse geschiedenis die je in alle rust kan bekijken. Maar of je de kans krijgt om er met zonsondergang rond te kijken vraag ik mij af.

succes

interceptor Positie 25219 (0 p.) Lid sinds 23-08-2009 Foto's en tips: 45 Blogs: 3 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De mijn in het licht van de ondergaande zon.
blogfoto nr. 2
De natuur verbergt een 200 meter diepe put.
blogfoto nr. 3
Resten van de zon achter resten van de mijn.
blogfoto nr. 4
Wheal Peevor in de ochtend
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Wespen eten in Kunming
3 1
Gepost op 03 januari
China Yunnan
Het Scheepvaart Museum in Aalborg
4 1
Gepost op 28 december
Denemarken Aalborg

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

leuk verhaal ik heb 2 x gewandeld in Cornwall en kan me de mijnen daar herinneren

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk, blog en tip in één.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.