Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Great Park Windsor

Engeland,
Groot-Brittannië


Ik had de enorme 'oprijlaan' van gras al vanuit de auto gezien. En het kasteel Windsor aan de andere kant gemist... Zo van... als je links kijkt zie je rechts niets...

Fietsen in de omgeving van Windsor. Ben er verzeild geraakt omdat ik een dagje uit met vrienden had bedacht. Vanuit Wales terug naar Folkstone... waar kun je dan nog een leuk dag doorbrengen? Het werd Windsor. Fietsen gehuurd bij Extreme Motion Bike hire & café. Een halve dag huren is hier mogelijk. 32 kms gedaan. Eerst langs de Thames. Route 4 volgen. Bosrijk (maar waar is dat niet het geval in Eng?) en langs de Olympische roeibaan. Dan naar het Great Park.
We passeren de 3 mijl lange 'avenue' (the long walk) die begint bij de George IV Gateway bij Windsor Castle en eindigt bij het enorme koperen paard.

Windsor is een drukke toeristenbestemming. Het stadje heeft een druk centrum. Veel nog in oorspronkelijke bebouwing. Ladingen toeristen bezoeken het kasteel, maar ook Legoland ligt om de hoek. (vandaar dus al die kids ook in ons hotel).
In het hoogseizoen zeker de fietsen reserveren. Maar half oktober was het geen probleem. (borg 200 pond per fiets op de CC)

Het Great Park is een enorm natuurgebied met oude bomen, tuinen, herten, meren, paviljoens, een village en monumenten. Wandelen, fietsen en paardrijden... De kasteelbezoekers komen hier niet zo gauw terecht... daarvoor is het kasteel gewoon te groot. Dus ontsnap de meute en spring op de fiets en geniet van de groene omgeving van Windsor.