Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

24 uur in Portsmouth

Engeland,
Groot-Brittannië


Op weg naar Wales heb ik een stop gemaakt in Portsmouth.
Een onverwachts leuke stad. Ik ben met de auto via de kanaaltunnel hier naar toe gereden. Als je je kwaad maakt kan dat in 1 dag. Wij hebben er 2 over gedaan met een hotel vlak bij de kanaaltunnel en vervolgens al sightseeingend de zuidkust van Engeland gevolgd. Zodoende om 18.00 in onze accommodatie in Portsmouth.

Je hebt oud en nieuw Portsmouth. Oud is het deel met de vesting en de oude pubs, waarin nu restaurants. In de stoep is een wandelroute aangegeven. Nieuw is het outletshoppingcentre Gunwarf Quays aan het water met de Spinnakertower. Wij sliepen in Holiday Inn Express (24 uur gratis parkeren in Gunwarf parking). Alles op loopafstand.
Must visit is het maritieme museum op het Marineterrein. Historische Dockyards. Wat een prachtige collectie aan schepen! Met onze ferrytickets naar Isle of Wight kregen we 50% korting en konden we overal in. HMS Warrior en HMS Victory, Mary Rose museum en de harbourtour. Ik was er op zaterdag, bij de ingang druk vanwege veiligheidsmaatregelen, maar eenmaal binnen goed verspreid.
Portsmouth is marinehaven en ook de modernste marineschepen zie je liggen. Voor dit alles een hele dag uitgetrokken en om 18.00 uur de boot naar Isle of Wight genomen.
Als je meer tijd hebt is nog de kathedraal, aquarium, theater.
Een levendige stad op schiereiland aan the Solent met druk scheepvaartverkeer. Ik vind het een aanrader!