Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Woningnood op de Farne eilanden

Engeland,
Groot-Brittannië


Op safari in Europa zijn de Farne eilanden voor de kust bij het plaatsje Seahouses een must voor vogelliefhebbers. De vogelrotsen zitten vol alken, aalscholvers, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen en meer landinwaarts vind je de eidereenden. En om het nog mooier te maken zie je er van mei tot augustus veel papegaaiduikers.
De eilanden zijn met een boot goed te bereiken vanuit het plaatsje
Seahouses. Een halve dagtocht duurt vier uur, waarbij je op Staple island en/of Inner Farne van boord kunt. Er zijn nooit grote groepen mensen op de eilanden, dus je hebt de ruimte om de dieren goed van dichtbij te observeren., zoals hier op het uiterste puntje van het eiland Inner Frane. De alken zijn hier in de meerderheid, ze hebben ook nesten, maar die liggen op uiterst smalle richels. Er is een meeuwenpaar dat een penthouse heeft gevonden en er is ook een meeuw die bot vangt.
De papegaaiduikers zitten achter mij, ze hebben hun holen in de wat zachtere grond gegraven. Verder kom je sterns tegen, die aardig agressief kunnen zijn. In het meest gunstige geval word je ondergescheten...