Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Key to England

Engeland,
Groot-Brittannië


Dover Castle is een kasteel uit de 11e eeuw van superlatieven. Het is het grootste kasteel van Engeland. Het werd de Key to England genoemd omdat het op zo'n strategisch punt ligt. Voordat het kasteel hier gebouwd werd, was hier een Romeinse nederzetting. Op het terrein vindt je nog de oudste Romeinse vuurtoren van Engeland uit de 4e eeuw, nog zo'n superlatief.

Het kasteel zelf was nauwelijks goed in beeld te brengen vanwege de enorme omvang. Maar toen we het voetpad naar de White Cliffs of Dover namen zagen we Dover castle zoals je het graag wilt zien, over de hele lengte, de Donjon er bovenuit stekend, de vlag in top, die typisch rode schoorstenen. Zo moet het er voor de mensen 1000 jaar geleden uit hebben gezien. Het is zeker de moeite het kasteel van binnen te bekijken, als je recht voor de Donjon staat heb je het gevoel dat je een mier bent die voor de voeten van een reus staat.

Zie Dover vooral niet alleen als aankomst- of vertrekpunt voor de boot, het kasteel en de White Cliffs zijn indrukwekkend genoeg om hier even langer te blijven.