Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tibberton Court: typical English!

Engeland,
Groot-Brittannië


Ben je in de buurt van Gloucester, rij dan ook eens iets verder (8km) naar het noordwesten. Daar ligt in het district Forest of Dean een klein dorpje, Tibberton. Bij het dorp ligt een typisch Engels landgoed van eind 17e eeuw, Tibberton Court. Dit landgoed bestaat uit een villa met toren, paardenstallen, een boerderij, een Victoriaanse kas en een kerkje.

Oorspronkelijk was de familie Price de eigenaar, maar nu zijn de villa en de stallen verbouwd tot appartementen. De gebouwen vallen onder de English Hertigage (de Engelse Monumentenzorg) en zijn privé. De mooie landschappelijke tuin is echter gewoon te bezichtigen. Het is een typische Engelse landschapstuin met kronkelende paadjes die je door een boomgaard leiden, langs romantische prieeltjes en een Victoriaanse kas. Wat meer verborgen liggen de visvijver en de rotstuin. Aan de rand van de tuin heb je magnifieke uitzichten over het glooiende landschap.

Voor de wandelliefhebbers zijn in de omgeving van Tibberton Court meerdere wandelroutes te vinden. Houd je van de Britse architectuur en ben je in de buurt dan is dit absoluut een aanrader!