Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Farne Islands: doen!

Engeland,
Groot-Brittannië


De Farne eilanden, ik kan er geen genoeg van krijgen. Vogels waar je maar kijkt, rotsen bedekt met nesten en vogels en dan dat geluid..fantastisch.
Als kers op de taart de zeehonden die je bijna kunt aaien..
Je bezoekt de eilanden met een boot vanuit Seahouses. Het Nationaal Park wordt beheerd door de National Trust, dus hou er rekening mee dat je hen ook moet betalen als je aan land wilt. Op de kade bij Seahouses zijn verschillende ondernemers die boottochten aanbieden. Als je ook aan land wilt, neem dan Billy Shiel. Hij heeft overdekte boten zodat je tijdens de tocht naar binnen kunt als het gaat regenen.
Je vaart dicht langs Engelands grootste broedkolonie van grijze of Atlantische zeehonden. Ze liggen vaak te luieren op de rotsen of dobberen op zee. Elke herfst (vanaf november tot januari) worden hier circa 1.000 zeehondenbaby's geboren. De dieren zijn heel speels, soms kan je zelfs met hen gaan duiken.

Wij gaan aan land op Inner Farne en Staple Island (foto) waar je honderden alken, meeuwen, sterns en in juli en augustus papegaaiduikers ziet broeden.
De papegaaiduikers en alken zijn absoluut niet schuw, maar blijven op afstand. De sterns daarentegen beschermen hun kuikens en eieren fel, ze vallen aan of laten poepbommen vallen. Neem dus hoofdbedekking mee!
Kosten boottocht met landing op Staple Island en Inner Farne: £41,50 inclusief National Trust.