Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Engeland image

Een dag in Lulworth en omgeving

Engeland
Groot-Brittannië
Sgtravel

Een dag in Lulworth en omgeving

Na een enerverende fossielenjacht ben ik weer op de bus gestapt, om mijn reis langs de Jurassic coast te vervolgen. De volgende stop is het kleine plaatsje Lulworth, met zijn traditionele huizen en een ligging om U tegen te zeggen. Ik verblijf weer in een YHA hostel iets wat me goed is bevallen tijdens mijn reis door Engeland, altijd vriendelijk personeel en de accommodaties zijn altijd schoon en goed onderhouden. Ook zijn de meeste gasten 30+ , iets wat ik voor een jeugdherberg niet zo snel had verwacht. Na m’n bagage te hebben gedropt in de kamer ga ik de omgeving verkennen, het is al laat in de middag maar Lulworth cove is hier maar tien minuten lopen vandaan. Het dorpje zelf bestaat vooral uit zogenaamde “Thatched cottages” een buurtsuper en the good old pub mag natuurlijk ook niet ontbreken. Aan het eind van de weg maakt het asfalt plaats voor kiezels en sta ik een perfect gevormde baai, met azuurblauw water. De meeste dagjes mensen zijn al vertrokken en heb ik deze schitterende plek bijna voor mezelf. Ik besluit nog even een heuvel op te klimmen, zodat ik het beste uitzicht heb op dit icoon van de regio!! Door het tegenlicht en de bewolking is het geen goed moment om hier foto’s van te maken, en besluit ik hier de volgende ochtend weer vroeg naar toe te gaan.

Na een goed ontbijt begin ik aan mijn verkenning van de kustlijn, het pad dat ik zal gaan volgen is onderdeel van het Southwest coast path een wandeling van ruim 1000 km. Ik beperk me tot het stuk naar Ringstead bay, zo’n 3 uur wandelen hier vandaan. Het weer is rustig en helder en begin ik weer op een heuvel in de baai, dit keer staat de zon aan de goede kant en kan ik een aantal mooie plaatjes schieten van het azuurblauwe water dat de baai vult. De eerst volgende bezienswaardigheid is Stair hole, een gat in de rotswand waar bij stormachtig weer de golven door heen slaan. Het is nu een stralende zomerdag dus gebeurd er niet veel, alleen een aantal kajakkers maakt er dankbaar gebruik van om doorheen te paddelen. Vanaf hier is het een steil pad naar boven, richting de bekende “Durdle Door” de hoofdattractie van Dorset. Eenmaal boven is het pad redelijk vlak en bied mooie uitzichten langs de kust, hier begint het ook wat drukker te worden. Vlakbij het gat in de rots bevind zich een grote camping, een geliefde plek voor Britse gezinnen en ik geef ze geen ongelijk met zo’n omgeving. Het strand bij Durdle Door is hierdoor ook erg druk midden in de zomer, met vele mensen die genieten van de zon en zee. Ik besluit een aantal foto’s van bovenaf te nemen en mijn wandeling te vervolgen, hele dagen op een strand liggen bakken is toch al niets voor mij! Het pad gaat verder over de witte kalk kliffen waarbij je regelmatig de ene heuvel op loopt, om honderd meter verder de zelfde hoogte weer af te dalen. Maar met dit weer is dat helemaal niet zo erg, korte adempauzes worden dan ook gebruikt om te genieten van het uitzicht en natuurlijk om wat plaatjes te schieten.
Een uur later kijk ik uit over Ringstead bay en zie ik mijn eindpunt al liggen. Op het camping gedeelte na zijn de stranden hier bijna verlaten, terwijl nog geen vier kilometer verder de mensen bijna op elkaars handdoek zitten. Om bij dit strand te komen moet ik eerst nog een stuk afdalen, door het bos en weilanden met koeien. Dit laatste stuk loopt over een asfaltweg en met behulp Google maps sta ik een halfuur later aan de kustlijn van Ringstead. Bij de kiosk van de camping bestel ik een Fish& chips, om deze bij een rustig gedeelte van het strand op te eten. Het is vroeg in de middag en besluit om met een ijsje in de hand het zelfde stuk maar weer terug te lopen, wat zeker geen straf is!!

Later die avond breng ik met een aantal gasten uit het hostel een bezoek aan de locale pub, The Castle inn. Een begrip in de omgeving door het ruime assortiment cider, je hebt hier dan ook keuze uit zo’n veertig verschillende soorten. Om nu van elke soort een pint achterover te slaan word iets te gek en kun je als alternatief, ook een plankje bestellen van vier kleinere glaasjes.
Na een lekkere steak en een tweede plankje cider, besluit ik de avond en kijk ik terug op een geslaagde dag in een mooi stukje Engeland!!

Foto's

84944.jpg
84944.jpg
Sgtravel
a3742.jpg
a3742.jpg
Sgtravel
2037e.jpg
2037e.jpg
Sgtravel
0fe2e.jpg
0fe2e.jpg
Sgtravel
13df6.jpg
13df6.jpg
Sgtravel
0a43c.jpg
0a43c.jpg
Sgtravel
cd0e1.jpg
cd0e1.jpg
Sgtravel