Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Engeland image

Engeland, Het grootste nationale icoon.

Engeland
Groot-Brittannië
Dreamer666

Engeland, Het grootste nationale icoon.

We verlaten Kent en rijden richting Stonehenge. Als één van de wereldwonderen, is een bezoekje aan deze site een must en één van de hoogtepunten van een reis naar Engeland. We waren vol verwachting en de file op de weg voorspelde niet veel goeds. Het was weekend en bovendien hadden de Britse scholen net een weekje vakantie, iets wat we op voorhand niet wisten. We hadden het slechtste moment gekozen voor een bezoek en gelukkig hadden we nog een plaatsje op de parking. Het was al laat in de namiddag en we hoopten dat er al heel wat volk weg zou zijn, maar met het mooie weer was dit een optimistische gedachte. Aan de ingang schuiven we geduldig aan tussen de mensenmassa en het lijkt wel of je in één of ander pretpark terecht gekomen bent, als we een soort van treintje moeten nemen die ons naar de site brengt.

Maar we moeten toegeven dat het echt wel de moeite is om dit te zien, ook al lijkt de stenen cirkel ons kleiner dan we verwacht hadden. Als je naast ze staat zie je pas hoe groot die stenen zijn en je vraagt je af hoe de mensen in die tijd het voor elkaar gekregen hebben om die te vervoeren en ze zo op te stapelen. Was het echt wel mogelijk met de middelen waarover ze beschikten, of hebben ze hulp gekregen van buitenaardse wezens? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Om de mensen van de stenen weg te houden hebben ze een pad aangelegd dat er omheen loopt en dit lijkt goed te werken. Iedereen kan rustig de site bekijken en zijn foto's nemen, zonder dat er mensen tussen lopen of naast staan. Ons opzet om heel laat binnen te komen blijkt later dan toch zijn vruchten af te werpen als we meer en meer mensen zien vertrekken en net voor sluiting kunnen we dan ook nog genieten van een Stonehenge met weinig toeristen en mooi licht. Een mooi moment om te koesteren en nog lang te herinneren.

Voor wie de minder toeristische kant op wil is er een alternatief een 45 tal kilometer verderop. De stenen cirkel van Avebury is de grootste uit zijn soort en omvat het dorpje. Het valt meteen op dat er hier heel wat minder volk rondloopt, en alhoewel we hier gratis tussen de stenen kunnen lopen en ze ook kunnen aanraken is het gevoel totaal anders dan bij Stonehenge. Enkel vanuit de lucht kan je zien dat het hier om een cirkel gaat en op de grond lijkt het maar op een gewone rij stenen. We vonden het wel mooi dat er wat schaapjes tussen stonden, maar het is een serieuze afknapper na het zien van Stonehenge.

Foto's

4aac7.jpg
4aac7.jpg
Dreamer666
f0eb4.jpg
f0eb4.jpg
Dreamer666
f0eb4.jpg
f0eb4.jpg
Dreamer666
fb9bb.jpg
fb9bb.jpg
Dreamer666
fb9bb.jpg
fb9bb.jpg
Dreamer666
c7dc6.jpg
c7dc6.jpg
Dreamer666
c7dc6.jpg
c7dc6.jpg
Dreamer666