Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Engeland image

Engeland, Ons tweede avontuur begint

Engeland
Groot-Brittannië
Dreamer666

Engeland, Ons tweede avontuur begint

'All drivers are requested to return to their vehicles', klinkt het plots luid door de luidsprekers aan boord van het schip. We zijn alweer aangekomen voor ons volgende avontuur als reisreporters voor Columbus. De overtocht van Duinkerken duurde maar 2 uurtjes en om het zuiden van Engeland te ontdekken is dit de beste optie. Als we naar buiten kijken zien we mooie witte rotsen, met daar bovenop een heel groot kasteel. We komen aan in het stadje Dover, de bekendste en drukste toegangspoort tot Groot-Brittanië. De grote overzetboten vervoeren hier dagelijks duizenden mensen en de komst van de kanaaltunnel blijkt hier weinig invloed te hebben gehad op deze industrietak.

The white cliffs zijn enorme krijtrotsen van 100m hoog die de kustlijn ten noorden en ten zuiden van Dover afbakenen. Er zijn kilometerslange mooie wandelpaden aangelegd, en aangezien het kanaal hier op zijn smalst is kan je op een heldere dag de franse kust zien, die slechts op een 30 km afstand gelegen is. Dover was sinds de Romeinen al gekend als invalspoort voor Groot-Brittanië, en deze rotsen vormden dan ook tijdens de 2de wereldoorlog een enorm verdedigingsbastion tegen de luchtaanvallen van het Duitse leger. Overal vind je nog restanten uit die tijd zoals betonnen sokkels die dienden voor het afweergeschut. Gelukkig is het nu allemaal een ver verleden.
Het is een heel mooi gebied en liefhebbers kunnen naar hartelust genieten van de mooie bloemen, vogels en insecten die hier leven. Omdat we nog heel wat andere dingen te ontdekken hebben doen we maar een klein stukje van het pad naast de rotsen en als we naar beneden kijken voelen we pas echt hoe hoog dit wel is. Het is ook mooi om te zien hoe de groene velden bovenop de rotsen contrasteren met het witte krijt. Je kan hier in alle rust genieten en kijken naar het drukke gedoe dat zich onder je afspeelt in de haven.

Vanaf Dover rijden we het binnenland in. Het graafschap Kent staat bekend als de tuin van Engeland en het valt ook meteen op hoe groen het landschap hier wel is. De smalle idyllische weggetjes banen zich meestal door een haag van groen, nog net breed genoeg voor onze ruime wagen van het vasteland. Het is haast niet te geloven dat je hier op zo een korte afstand van een grootstad als Londen zit en de rijke Londenaars vluchten hier al eeuwen naartoe om tot rust te komen. We bezoeken hier een paar kastelen-landhuizen om zo een kijkje achter de schermen te nemen in het leven van de 'rich and famous' van de Britse aristocratie.

Foto's

26e66.jpg
26e66.jpg
Dreamer666
17e09.jpg
17e09.jpg
Dreamer666
17e09.jpg
17e09.jpg
Dreamer666
c097c.jpg
c097c.jpg
Dreamer666
c097c.jpg
c097c.jpg
Dreamer666