Edinburgh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Edinburgh image

Edinburgh

Edinburgh
Groot-Brittannië
Fleurrosalie

Citytrip naar historisch Edinburgh, deel 2

Het plan is om 's avonds bij Jamie's italian te gaan eten. Aangezien er alleen nog maar plek was om half 10, hebben we nog even tijd om wat te shoppen en een duik te nemen in het zwembad. Om half 10 lopen we het indrukwekkende restaurant binnen. Het lijkt op een enorme balzaal met grote open keuken en in het midden een soort ronde bar met de grootste hammen die klaar worden gemaakt waar je bijstaat. Het menu is al net zo indrukwekkend en onder het genot van een flesje champagne en het lekkerste eten maken we er een ontzettend gezellige avond van.

Het idee om de volgende dag voor het ontbijt nog even te gaan zwemmen heb ik toch maar laten glippen toen de wekker ging. Een uurtje langer slapen klinkt op het moment veel aanlokkelijker. Om 9 uur zitten we weer aan ons Engelse ontbijtje. Het is van onze gezichten af te lezen dat de hoeveelheid indrukken en de weinige hoeveelheid slaap ons parten begint te spelen. Na het ontbijt zijn we overigens weer helemaal het heertje. Onze trollies zetten we bij de receptie neer en we gaan ons laatste halve dagje in voor we weer naar huis moeten.
Vandaag gaan we eindelijk de ondergrondse stad bekijken! Onze tour begint om half 11, waardoor we de tijd hebben om de royal mile nog een keertje af te gaan en op ons in te laten werken. Om half 11 worden we ondergronds geleid. We hebben gekozen voor een selfguided-tour. Vooraf krijgen we wat informatie over de stad en mogen we de grond in. Met een zaklampje gaan we onze weg door de oude opslagplaatsen, werkplaatsen etc. Hoe mensen er hebben kunnen leven kun je je niet indenken. De ondergrondse stad zou haunted moeten zijn. Ik ben vrij bang aangelegd als het om geesten ed gaat en een broer die me constant laat schrikken helpt ook niet erg mee. Hoe bijzonder het ook is om te zien ben ik toch wel weer gerust om weer heelhuids boven de grond te staan. Als je Edinburgh gaat bezoeken, is dit zeker iets wat je gezien moet hebben!

Nog een laatste keer drinken we koffie in het zonnetje op het terras. Dan is het helaas tijd om deze prachtige stad weer te verlaten. We zitten op weg naar het vliegveld op de voorste stoeltjes bovenin de dubbeldekker, waar we de stad nog eens goed in ons kunnen opnemen, wat de rit bittersweet maakt. Na 3 uur zijn we alweer in Nederland. Zo'n weekendje gaat altijd te snel!