Groot-Brittannië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Groot-Brittannië image

Isle of Skye, Schotland

Groot-Brittannië
Europa
ManonVerijdt

Isle of Skye, Schotland

Deze veelgehoorde slogan "Niemand is een binnenmens, iedereen is een buitenmens" van Bever spreekt me na al die tijd nog steeds aan. Niemand houdt het namelijk vol om de hele dag binnen te zitten. Er is natuurlijk wel een onderscheid te maken tussen de actievelingen en de rustige genieters. Vandaag zal ik jullie, in mijn eerste artikel voor Mountainreporters, meenemen naar Isle of Skye, want hier kan werkelijk iedereen, actief of niet, genieten van een prachtig stukje natuur.

Isle of Skye staat bekend om zijn mooie landschappen en ruige natuur. Het wordt soms ook wel eens het mooiste stukje van Schotland genoemd. Ik kan me daar wel in vinden, want op dit schiereiland is geen enkele vierkante kilometer plat. Deze prachtige rotspunten van The Old Man of Storr zijn al vanaf kilometers verderop te zien. Vanaf onder ziet dit er natuurlijk al majestueus uit, maar het spectaculaire uitzicht van de foto vergt wel een extra wandeling.

In ongeveer een uur, mits je niet te veel foto's maakt, sta je boven op een platte rots boven op de berg. De wandeling zelf vergt niet veel klimervaring. Jong en oud kunnen over het algemeen goed de top bereiken. Het enige gevaarlijke is de regen en laat die nu net regelmatig in Schotland te vinden zijn. Hoe hoger je komt, hoe modderiger de paadjes worden. In dat geval raad ik je toch wel goede wandelschoenen aan.

Maar natuurlijk heeft Isle of Skye nog veel meer te bieden. Neem op een mooie dag een lekkere lunch mee, rijd naar Neist Point Lighthouse en probeer dolfijnen te spotten of geniet van de glooiende bergen met een lokaal gebrouwen whisky in je hand. Behoor jij tot een van die actievelingen, trek dan je wandelschoenen aan en beklim een van de vele hoogtepunten van Schotland. Hoe je je tijd ook besteedt, Isle of Skye stelt niemand teleur.