Groot-Brittannië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Groot-Brittannië image

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië
Europa
Janie

Rondreis GB: waar te beginnen...

Ik heb voor mezelf besloten nu echt te gaan. In mijn eentje naar het buurland over de zee; Groot-Brittannie. Ik ben al zeven keer naar Londen geweest, dus die stad sla ik over. Ook ben ik al twee keer in New-Castle geweest, maar misschien zal ik deze stad als beginpunt van mijn reis nemen.
Ik heb nog geen auto, maar linksrijden lijkt me toch niet iets wat je in je eentje moet gaan ontdekken, dus ik neem de trein. Voor 194 euro reis ik 8 willekeurige dagen in een maand door Groot-Brittannie. Hiermee moet ik het redden voor de lange (dure) stukken. Voor de rest betaal ik eventueel de andere reiskosten gewoon extra.
Maar nu is het grote uitzoeken begonnen. Wanneer ga ik precies (waarschijnlijk mei/juni 2009)? Waar wil ik heen? Welke plekken kan ik echt niet missen? Waar ga ik slapen?
Ik zoek dus veel op internet en in boeken. Helaas komt de lonely planet volgend jaar mei met een nieuwe versie, dus ik ga nu niet de oude kopen. Dus hou ik het vooral bij internet, waar ik nu ook weer verder op ga zoeken waar ik nu precies allemaal heen wil.