Groot-Brittannië Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Groot-Brittannië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Groot-Brittannië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Groot-Brittannië, kun je zien waar je het best in Groot-Brittannië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Groot-Brittannië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Schotland, het land van doedelzakken en ruige natuur, van prachtige dorpjes en van het gevreesde Loch Ness. Het omvat het noordelijke deel van het eiland Groot-Brittannië en vormt samen met Engeland, Wales en Noord-Ierland het Verenigd Koninkrijk. Ondanks dat heeft het toch zijn eigen karakter en onafhankelijkheid weten te behouden. Toeristen komen vooral hier heen om te genieten van de schitterende natuur en met name die van de Schotse Hooglanden. Meren, bergen, weides en eilanden, je vindt het hier allemaal.
Meer Schotland inspiratie? Bekijk 1771 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Londen 2.

Zwarte taxi's, rode dubbeldekkers, telefooncellen en linksrijdend verkeer. De Britse hoofdstad Londen is erg in trek onder toeristen. In de regio Groot-Londen wonen ruim 7,5 miljoen mensen. Met recht mag deze stad zich een heuse wereldstad noemen. In Londen valt altijd wat te beleven. Het telt zoveel bezienswaardigheden, dat je bijna niet uitgekeken raakt. Gelukkig kun je je met behulp van de metro ('the tube') uitstekend verplaatsen. Het Londense metrostelsel behoort tot de beste ter wereld. De wereldberoemde highlights waar je tijdens een bezoekje aan de hoofdstad niet omheen kunt zijn de Houses of Parliament met de Big Ben, de Tower Bridge en Buckingham Palace.
Meer Londen inspiratie? Bekijk 1349 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Het grootste deel van het eiland Groot-Brittannië wordt opgeslokt door Engeland. Hier liggen de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, Londen, de wereldberoemde rotsformatie Stonehenge, de krijtrotsen van Dover, de stad Liverpool en Windsor Castle, een van de verblijven van het Britse Koningshuis. Engeland is een mix van cultuur en natuur, die nooit zal vervelen.
Meer Engeland inspiratie? Bekijk 902 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en is gelegen aan de noordoostkust van Groot-Brittannië. Een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is Edinburgh Castle, dat is gebouwd op een vulkanische rots. Daarnaast mag je de National Gallery of Scotland en de Royal Scottish Academy zeker niet overslaan tijdens een bezoekje aan Edinburgh.  
Meer Edinburgh inspiratie? Bekijk 242 fotos , 1 Blogs


Naast Engeland, Schotland en Wales is het Verenigd Koninkrijk niet compleet zonder Noord-Ierland. Van deze vier gebieden is Noord-Ierland de enige die niet op het eiland Groot-Brittannië ligt, maar op Ierland. Met 280.000 inwoners is Belfast de grootste stad en tevens ook de hoofdstad van Noord-Ierland. Naast de kust kun je landinwaarts genieten van het kabbelende water van een aantal meren. Het grootste meer van de Britse eilanden ligt centraal gelegen in Noord-Ierland, op zo'n dertig kilometer ten westen van Belfast.
Meer Noord Ierland inspiratie? Bekijk 137 fotos


Wales 6.

Samen met Schotland, Noord-Ierland en Engeland vormt Wales het Verenigd Koninkrijk. Het ligt op het eiland Groot-Brittannië ten westen van Engeland en staat bekend om zijn adembenemende landschappen die worden afgewisseld met pittoreske dorpjes en authentieke kastelen. De mooiste en bekendste kastelen staan in Conwy, Harlech en Caernarfon.  
Meer Wales inspiratie? Bekijk 126 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Newcastle is een stad in Noordoost-Engeland. Newcastle is ook een populaire bestemming voor een (dag)cruise vanuit IJmuiden. De bekendste bezienswaardigheden van de stad zijn de Metro Radio Arena, Chinatown, het Theatre Royal en The Gate Complex met daarin verschillende bioscopen, cafés en restaurants.
Meer Newcastle inspiratie? Bekijk 105 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Jersey 8.

Jersey is het grootste eiland van de Kanaaleilanden, gelegen op 22 kilometer uit de kust van het Franse Normandië. Het heeft een oppervlakte van 116 vierkante kilometer en een totale kustlijn van zeventig kilometer. Jersey heeft wijngaarden, oude kastelen en vele visrestaurants. Het eiland is ook bekend als watersportbestemming. Je kunt er o.a. duiken naar scheepswrakken, surfen, zeilen, zeekajakken, vissen, jetskiën, kitesurfen, wakeboarden en waterskiën.
Meer Jersey inspiratie? Bekijk 96 fotos , 1 Blogs


Ten noordoosten van het vasteland van Schotland ligt de honderd eilanden tellende archipel de Shetlandeilanden. Vijftien eilanden zijn bewoond, waarvan Mainland de belangrijkste is. Hier ligt ook de hoofdstad Lerwick. De Shetlandeilanden staan bekend om de grote kolonies van zeevogels die er te vinden zijn. Onder andere papegaaiduikers en noordse stormvogels broeden er in groten getale.
Meer Shetland eilanden inspiratie? Bekijk 90 fotos


Cornwall 10.

Je kunt bijna niet westelijker gaan dan het oude Keltische koninkrijk van Cornwall, met een wildste kustlijn en prachtige stranden. Verken de koepels van het Eden Project, proef culinaire hoogstandjes of relax op de Scilly eilanden. Naast Land's End is de St Michael's Mount een populaire attractie in Cornwall.
Meer Cornwall inspiratie? Bekijk 88 fotos


Glasgow 11.

Glasgow is de grootste stad van Schotland. Het is een relatief jonge stad; het merendeel is gebouwd in de afgelopen tweehonderd jaar. Na Londen is deze stad de beste winkelbestemming van het Verenigd Koninkrijk. Enkele bezienswaardigheden in Glasgow zijn de Glasgow Cathedral en de Glasgow Botanic Gardens.  
Meer Glasgow inspiratie? Bekijk 49 fotos , 1 Blogs


Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50