Zandhotel open voor gasten image
Jan-Petra

Zandhotel open voor gasten

Slapen op het strand kan nu in een heus zandhotel in het Engelse Weymouth. Het hotel is volledig van zand gemaakt. Voor tien pond (ongeveer dertien euro) per nacht kun je slapen onder de sterren.

Het weer moet meezitten, wil je in het zandhotel overnachten. Het hotel heeft namelijk geen dak. Echte luxe moet je ook niet verwachten. Het hotel beschikt niet over toiletten en douches want vocht en zand gaan niet zo goed samen. Er is beschikking over een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed, eveneens volledig van zand gemaakt.

Niet voor zandhaters
Maker van het hotel is Mark Anderson. Hij waarschuwt dat overnachten niet voor zandhaters is weggelegd: 'Het zand kruipt overal, vooral tussen de tenen!' Anderson maakte het hotel in opdracht van de website laterooms.com. Volgens heeft het strand van Weymouth het beste zand om zandkastelen te maken. 'Ik ben al op ongeveer 200 stranden geweest, maar alleen het zand van een strand in Tasmanië kwam in de buurt van dat van Weymouth', aldus Anderson.

Overgelaten aan de elementen
Voor het onderkomen is duizend ton zand gebruikt en heeft een team van vijf zandsculptuur specialisten een acht dagen lang veertien uur per dag eraan gewerkt. Nu wordt het hotel al sinds drie weken overgelaten aan de elementen. Het blijft staan totdat regen en wind het hotel hebben afgebroken.

Bekijk hieronder de 'making of' van het zandkasteel!