Zo drink je cocktails voor de halve prijs in wereldsteden image
Lkoedam

Zo drink je cocktails voor de halve prijs in wereldsteden

Zin in een decadent avondje uit in een wereldstad? Meng je dan tussen het jetsetpubliek in de bars van de betere hotels. Met deze tip slurp je er aan cocktails voor de halve prijs.



Waarom € 20 betalen voor een cocktail, als het ook voor de helft kan? (Foto: Clarendon Cocktail Cellar)



Zo betaal je de volle mep



Een van de beste hotelbars ter wereld is de 129 jaar oude The American Bar in The Savoy Londen. De kans is groot dat je in deze art deco bar celebrities tegen het lijf loopt. Een ervaring op zich! Cocktailprijzen beginnen bij € 20 en eindigen bij – schrik niet – € 5500 … Goed kijken dus vóórdat je bestelt.



Zo betaal je de helft



Vind jij € 20 voor een cocktail toch echt te gortig? Dan hebben wij de oplossing: happy hour. Dit dagelijkse kortingsrondje is in Nederland nog niet echt aangeslagen, maar in diverse wereldsteden vaste prik. Op de website van de globale entertainmentgids Time Out vind je lijsten van de leukste happy hours per stad (o.a. Londen, Parijs, New York, Dubai en Hongkong). Onze tip: scoor tijdens happy hour een cocktail in een speakeasy. Deze ‘verborgen’ cocktailbars zijn sterk in opkomst en bieden zowel een unieke (zoek)erva­ring als topkwaliteit cocktails voor een redelijke prijs. Ga bijvoorbeeld tussen 17 en 19 uur naar Clarendon Cocktail Cellar in de Londense wijk Pimlico en betaal ‘slechts’ € 8 voor je brouwsel. Deze speakeasy zit ver­stopt in een nis van een oude Victoriaanse kroeg in de kelder van een boetiekhotel.