Groot-Brittannië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Eigen munteenheid voor ruimtereizen

Gepubliceerd: 05 okt 2007
0

Het vervolg op ruimtehotels: In samenwerking met het National Space Centre hebben Britse wetenschappers een nieuwe munteenheid ontwikkeld voor betalingen in de ruimte.

Het National Space Centre, opgezet door ruimtedeskundigen van de universiteit in Leicester, verwacht dat ruimtereizen op termijn enorm toe gaan nemen. Daarom ontwikkelde de organisatie, in samenwerking met Britse wetenschappers, een speciale munteenheid voor gebruik in de ruimte: de Quid. De vorm van de Quid – tevens slang voor de Britse Pond – is aangepast. De munt heeft geen scherpe randjes, wat veiliger is als de muntjes in gewichtsloze ruimtes rond gaan vliegen. De ontwikkelaars gebruikten het materiaal Teflon, een plasticsoort dat grote hitte kan verdragen en dat niet alleen voor ruimtepakken en –kabels wordt gebruikt, maar dat ook als antiaanbaklaag op pannen fungeert.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Handige Tips
Killerwespen in aantocht! Dit is wat je moet weten

31 aug 2017, Groot alarm! De agressieve Aziatische hoornaar is gesignaleerd in Nederland. Zo bereid je je voor op deze killerwesp-invasie.

0
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Goedkoop reizen
Trakteer jezelf op een citytrip! 5x retourtjes voor onder de € 65

19 aug 2017, Of het nou voor een reportage is of voor een privéreisje, op de redactie zijn we constant op zoek naar goedkope vliegdeals naar bijzondere bestemmingen. Maar waarom zouden we onze vondsten voor onszelf houden? Dit zijn volgens ons de opvallendste...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.