Groot-Brittannië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Gratis vliegen met Ryanair

Gepubliceerd: 16 okt 2009
5

Vliegmaatschappij Ryanair geeft 1.6 miljoen gratis stoelen weg na hevig bekritiseerd te zijn geweest in een documentaire.

De gratis plekken in het vliegtuig zijn inclusief alle belastingen en servicekosten en gelden voor alle bestemmingen waarop Ryanair vliegt in november en december. Wie ook zo'n gratis stoel wil, moet wel vertrekken vanaf een vliegveld in het Groot-Brittannië.

Beschuldiging

De actie is een reactie op de documentaire Why hate Ryanair? van de BBC die afgelopen maandag is uitgezonden. Volgens de vliegmaatschappij worden er elf leugens verteld in het programma. Om te bewijzen dat het onzinnige beschuldigingen zijn, geeft Ryanair 100.000 gratis stoelen weg per leugen. Daarnaast doen ze er nog eens 500.000 gratis plekken bovenop nadat de eerste 1.1 miljoen snel vergeven waren.

Pestkop

Volgens de documentaire heeft de vliegmaatschappij geen respect voor de piloten en stewardessen, voelen mensen zich bedrogen door Ryanair en zou baas Michael O'Leary een pestkop zijn.


Benieuwd naar de documentaire?
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Handige Tips
Killerwespen in aantocht! Dit is wat je moet weten

31 aug 2017, Groot alarm! De agressieve Aziatische hoornaar is gesignaleerd in Nederland. Zo bereid je je voor op deze killerwesp-invasie.

0
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Goedkoop reizen
Trakteer jezelf op een citytrip! 5x retourtjes voor onder de € 65

19 aug 2017, Of het nou voor een reportage is of voor een privéreisje, op de redactie zijn we constant op zoek naar goedkope vliegdeals naar bijzondere bestemmingen. Maar waarom zouden we onze vondsten voor onszelf houden? Dit zijn volgens ons de opvallendste...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Francoise

Door: Francoise • Geplaatst op

Wij zijn in September vanaf Weeze naar Girona gevlogen: PERFECT. Ik maak jaarlijks 8 tot 10 keer een reis naar het Verre Oosten en vlieg dan met KLM of een andere grote luchtvaartmaatschappij. Op vluchten van meer dan 10 uur is comfort en service zeer gewnst. En toch vind ik de service en comfort bij de grote jongens voor dát geld vaak te wensen over laten!!
Maar mensen: wat klagen we nou over die 2 - 4 uurtjes vliegen met minder comfort of service??? En dan voor zo'n prijs!!!! Hou je gewoon aan de voorwaarden die gesteld worden, doe niet moeilijk en geniet van je verblijf in het buitenland. Want daar gaat het toch om? Het vliegtripje is toch alleen maar een manier om er te komen? typisch hollands dit allemaal.....

Markenelisa

Door: Markenelisa • Geplaatst op

Helemaal mee eens! Uiteraard willen we allemaal het liefst voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, maar als je heel reëel bent is de prijs-kwaliteit-verhouding gewoon goed (of eigenlijk uitstekend). Sluit me helemaal aan bij Manon

manondebood

Door: manondebood • Geplaatst op

Je weet toch wat je kunt verwachten als je een ticket boekt bij Ryanair? Dan moet je er ook niet over zeuren... Ik vlieg vrijdag naar Stockholm voor 24,- en in december naar Barcelona voor 15,-. Goedkoper dan een enkeltje Amsterdam-Maastricht zelfs! Handbagage mee en gaan, zonder te zeuren, want ik verwacht niets meer voor dat geld dan een veilige vlucht. En dat bieden ze. Dus stop met zeuren of koop een ticket voor een paar honderd euro naar dezelfde bestemming met KLM!

RonMessing

Door: RonMessing • Geplaatst op

Ryanair is goekoop punt en daarmee heb ik het positieve meteen gehad. Met alle macht probeert meneer O'Leary iedereen te pesten inclusief zijn klanten. Soms is er geen alternatief maar als het even kan vlieg ik met een andere maatschappij.

- afmetingen handbagage net even kleiner dan bij andere maatschappijen
- gewicht handbagage max 10 kilo, de weegschaal staat soms bij de gate, 10,2 en je kunt blijven staan.
- 1 laptop en een plastic tas is 2 stuks handbagage, mag niet, dus een grote plastic tas eroverheen
getrokken, dan mag het wel, gewoon idioot.
- Een man in de rij naast ons voor een andere vlucht. U bent te laat de mensen zitten al in het vliegtuig,
terwijl hij op tijd was en zijn collega aan de telefoon had die wist te vertellen dat ze niet eens onderweg
naar het vliegtuig waren. Nee ze wilde niet met die man spreken in het vliegtuig mag je namenlijk niet
bellen...
- De mededelingen van het cabine personeel zijn niet te verstaan als ze tickets proberen te slijten,
passagiers die interesse zouden kunnen hebben kunnen zo;n zwaar dialect echt niet volgen.
- Een luchthaven die iets wil doen aan de idiote vliegtijden en meneer dreigt onmiddelijk met vertrek.
- Een belofte schijnt hij nog nooit te hebben gebroken, maar dat is ook niet zo moeilijk als je nooit iets
afspreekt!

Ron Messing

Bumblebee

Door: Bumblebee • Geplaatst op

Ik heb met Ryanair betere ervaringen dan met sommige nationale maatschappijen. Zo vloog ik met Iberia naar Mexico. Op die ene vlucht had ik vertraging, miste een naansluiting zodat ik een dag later aankwam en was ik tweemaal mijn bagage kwijt. Dat heb ik dus met Ryanair nooit meegemaakt. Ik heb een tiental keer of meer met deze maatschappij gevlogen en ik heb altijd gekregen wat ik verwachtte. Ik was nooit te laat en mijn bagage was nooit kwijt. Ik blijf bij deze maatschappij vliegen zo lang ze deze service bieden. Waarom schrijft men nooit over de ronduit schandalige prijzenpolitiek van sommige maatschappijen? Voor dezelfde vlucht durft men soms een veelvoud te vragen van een anderee maatschappij. Van al deze onderstaande relevante artikelen over Ryanair kan ik U verzekeren dat ze uit de dikke duim komen!

Bumblebee

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.