Groot-Brittannië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ambassade bizarre vraagbaak

Gepubliceerd: 13 aug 2009
0

'Kunnen jullie een taxi regelen?' of 'Kunnen jullie mijn creditcardrekening betalen?': de Britse ambassade krijgt de meest bizarre vragen te horen. En ze zijn het zat.

Groot-Brittannië heeft 261 ambassadeposten wereldwijd, die worden bestookt met vragen die niets met hun van doen hebben. Het is een belemmering in het serieuze werk en daarom maken ze nu eens en voor altijd duidelijk: 'Als je een serieus probleem hebt – je hebt een ongeluk gehad, bent overvallen of bent je paspoort verloren – dan zijn wij er om je te helpen. Ben je je zonnebril verloren of kun je een rekening niet betalen? Los het dan zelf op!'

Hoe wordt het weer?

De ambassadeurs worden dagelijks lastig gevallen door Britten die denken dat ze in alle raad en daad bij kunnen staan. Zo werd er gevraagd of er niets gedaan kon worden aan de wisselkoers en wie het zwembad mocht gebruiken. Er werd telefonisch geïnformeerd naar de weervoorspellingen voor de komende dagen en een wanhopige moeder vroeg om advies hoe ze haar brutale zoon onder de duim kon krijgen.

Help mijn zoon, hij voelt zich niet lekker

Maar het kan nog bizarder. Een vakantieganger in Italië belde de lokale ambassade om te vragen waar hij een specifiek merk schoenen kon kopen. In Florida richtte een Britse moeder zich tot haar landgenoten om te vragen of ze haar zoon konden helpen zijn koffer in te pakken en hem een lift naar het vliegveld konden geven, want 'hij voelde zich niet zo lekker'. En zou jij het consulaat bellen als je creditcard zijn limiet bereikt blijkt te hebben, om te vragen of zij je rekening voor je willen betalen?

Mijn borstvergroting is mislukt

Maar ook een telefoontje naar het consulaat om te vragen hoeveel suiker versus fruit je moet gebruiken om jam te maken, was blijkbaar iemand niet te gek. Het toppunt was de vraag van een vrouw die net haar borsten had laten vergroten: 'Ik ben ontevreden met het resultaat. Kunnen jullie helpen?'

Of de Nederlanders de ambassade ook gebruiken als vraagbaak voor wissewasjes, is onbekend.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Goedkoop reizen
Met deze 4 tips ga je spotgoedkoop naar het theater

21 okt 2017, Met een beetje research en flexibiliteit kun je tegen flinke kortingen naar de beste musicals, toneelstukken en opera’s in bijvoorbeeld het New Yorkse Broadway of de Londense West End.

0
Handige Tips
Killerwespen in aantocht! Dit is wat je moet weten

31 aug 2017, Groot alarm! De agressieve Aziatische hoornaar is gesignaleerd in Nederland. Zo bereid je je voor op deze killerwesp-invasie.

0
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.