Onbewoond eiland helpt roker image
Wolkje

Onbewoond eiland helpt roker

Een maand lang op het Schotse eiland Sgarabhaigh kamperen. Dat moet voor de 56-jarige Engelsman Geoff Spice dé remedie zijn tegen zijn rookverslaving.

Geoff Spice rookt al 43 jaar lang dertig sigaretten per dag. Hij heeft alle mogelijke afkickmethodes geprobeerd, maar succes bleef uit. De hele maand augustus zal hij op het kleine Schotse eiland doorbrengen in de hoop nu wel zijn slechte gewoonte af te kunnen zweren. De nodige afleiding zoekt hij in 120 boeken, een iPod, een gitaar en whisky. Spice neemt geen sigaretten mee.

Valse start

Dave Hill is eigenaar van het eiland, dat geen elektriciteit heeft, noch sanitair. Hij wenst Spice veel succes met zijn avontuur, dat al meteen een valse start maakte door de slechte weersomstandigheden gisteren. Vandaag zal de Engelse bankier opnieuw het eiland ten oosten van de Sound of Harris proberen te bereiken.

Laatste sigaret

Voor zijn vertrek rookte Spice nog één laatste sigaret. De rest van het pakje heeft hij symbolisch aan zijn vrouw geven. Als hij nu wel slaagt in zijn voornemen, rekent de Engelsman op een aantal extra jaren van geluk met zijn vrouw, hun twee kinderen en de rest van de familie. 'Dit is mijn laatste kans, maar ik geloof dat ik nu echt mijn slechte gewoonte kan doorbreken', aldus de kettingroker.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

Foto door onderdijk.reisreporter.nl