Stop op vloeistoflimiet in zicht? image

Stop op vloeistoflimiet in zicht?

Er is hoop voor de vele mensen die zich irriteren aan de vloeistoflimieten in de handbagage van luchtvaartpassagiers. In Engeland is er namelijk een 3D röntgenscan ontwikkeld die het verschil kan zien tussen gevaarlijke, explosieve vloeistoffen en belastingvrije drank.

De afgelopen drie maanden zijn de één miljoen Pond kostende scans (€ 1.150.000) getest op de luchthaven van Manchester. Vrijwillige passagiers hebben hun koffers en tassen laten testen. In totaal zijn er ruim 10.000 bagagestukken gescand. Binnen zes maanden gaan de machines in de verkoop. De vloeistoflimieten kunnen hierdoor binnen 18 maanden worden opgeheven.

Makkelijker en sneller
De machines maken 3D röntgenafbeeldingen van de bagage in hoge resolutie. De beelden kunnen op het scherm van alle kanten worden bekeken. Ook kunnen deze scans veel sneller de bagage bekijken. De huidige CT scans op luchthavens scannen 350 tassen en koffers per uur en de nieuwe RTT scans 1800 stuks per uur. Dus niet alleen gemakkelijker, maar ook snellere service voor passagiers op de luchthaven!