Zakynthos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zakynthos image

Snorkelen in Agios Sostis

Zakynthos
Griekenland
EvelineVanPutten

Snorkelen in Agios Sostis

Hola!

Vanmorgen hebben eerst lekker uitgeslapen. Na een frisse douche en een lekker ontbijtje, stond Melissa om 12 uur voor de deur. Nadat we onze souvenirtjes uit Miami hadden uitgepakt, was het tijd om te vertrekken naar Schiphol. In vertrekhal 3 aangekomen moesten - uiteraard! - de achterste incheckbalie hebben. Na een kleine wandeling en een kleine rij, stonden we aan de balie. Deze keer waren de koffers netjes onder het maximum gewicht (zelfs die van Eveline!). Alleen... er waren geen stoelen meer naast elkaar. Jammer, maar helaas! Na een goede vlucht met een stuiterende landing kwamen we aan in het zonovergoten Griekenland. Het eiland Zakynthos, wel te verstaan. Heerlijk gevoel als je de gate uit komt en je het klimaat van 32 graden binnen stapt. Heerlijk!

Na een kort bustochtje kwamen we aan bij ons hotel Denise Beach. Ons hotel ligt in het centrum van Laganas, direct aan zee. Momenteel hebben we 30 centimer strand, maar wellicht dat het morgen iets meer is! Toen we naar onze kamer werden gebracht, zagen we dat we de mooiste kamer van het hotel hebben gekregen. De kamer op zich is netjes en schoon, maar het uitzicht... We zien de baai van Laganas, het Comeo Island en ons eigen zonneterras. Dit kan niet beter!!!

We kwamen mooi rond etenstijd aan, dus we konden direct in de rij voor het buffet. We konden kiezen uit allerlei verschillende typisch Griekse lekkernijen. We hebben ons buikje dan ook goed vol gegeten. Om weer een beetje lucht te krijgen zijn we lekker een avondwandeling gaan maken over het strand. We hebben over de baai van Laganas gelopen en kwamen allerlei gezellige eettentjes en cocktailbars tegen. Hmm, dat komt wel goed deze week! Ook hebben we al een leuk restaurantje gevonden helemaal in de sferen van het WK voetbal met Nederlandse vlaggen, waar ze ons hebben uitgenodigd om morgen de wedstrijd te komen kijken. Uiteraard vergezeld met lekkere taztiki en gyros. Op de terugweg naar ons hotel hebben we al een leuk souvenirtje gescoord en zijn vervolgens in de Cocktailbar van ons hotel beland, waar we nu heerlijk gaan genieten van onze eerste avond!

Maandag 23 juni 2014
Wat een stralend weer was het toen we wakker werden! Snel een douche genomen, langs het ontbijtbuffet en lekker op onze eigen zonneterras de eerste zonnestralen van deze vakantie meegepikt. Echt heerlijk! Na een uurtje zonnen was het wel tijd om wat te gaan doen. Gewapend met onze camera's, zwembril en zwemvliezen zijn we langs de kust richting het zuiden gelopen. Eerst kwamen we bij het haventje van Agios Sostis en de loopbrug naar Cameo Island. Op deze laatste hebben we op een sfeervolle plek een drankje genomen en wat foto's gemaakt. Het uitzicht vanaf dit heuvelachtige mini-eilandje is echt fantastisch! Vervolgens zijn we langs de kust verder gelopen naar de winkeltjes, hotels en restaurantjes van Agios Sostis. Halverwege de baai kwamen we waterfietsen tegen, welke we voor twee uurtjes gehuurd hebben. Ons werd verteld om niet helemaal naar Marathonissi ("Turtle Island") te gaan, omdat dit gevaarlijk zou zijn. Helaas, dan maar halverwege met de waterfiets en daar lekker snorkelen.

Aanvankelijk zagen we niet zo heel veel leven onderwater en zeker geen schildpadden. Maar... na even zoeken zagen we toch diverse vissen van verschillende formaten en kleuren. Na het snorkelen hebben nog even in de zon gelegen (en geslapen...) op onze waterfiets en zijn we terug naar de kust getrapt. Hier hebben we bij het restaurant Koukla Beach Tavern heerlijk genoten van het lekkere eten en het fantastisch uitzicht. Met een klein ommetje zijn we weer terug gelopen naar de baai van Laganas, om daar een lekkere verfrissende douche te nemen. Hierna zijn we compleet in het oranje (zelfs de oorbellen van Eveline en de boxer van Gerben was NL-proof!) naar het centrum van Laganas gelopen. Het restaurant Tasos was geheel omgebouwd tot oranje café en bijbehorende muziek. Samen met vele andere oranje Nederlandfans hebben we hier de wedstrijd Nederland-Chili gekeken. Jaaaaaa, we hebben gewonnen en zijn eerste van de poule geworden! Daarna hebben we nog lekker typisch Grieks gegeten en rustig aan terug gewandeld naar het hotel, waar we nog wat spelletjes hebben gespeeld. Nu zitten we ons verslagje te schrijven tijdens de wedstrijd Brazilië-Kameroen. Wie zal onze volgende tegenstander zijn?

Foto's

7bf4d.jpg
7bf4d.jpg
EvelineVanPutten