Zakynthos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zakynthos image

Zakynthos

Zakynthos
Griekenland
EvelineVanPutten

Relaxen bij het hotel in de Baai van Laganas

Vandaag hebben we lekker rustig aan gedaan. Deze keer hebben we een goede nacht gehad zónder muggen en zonder warmte. Voor de laatste keer zaten we aan het ontbijt. Nee, dit zullen we toch niet echt gaan missen. De variatie was niet zo groot. Of eigenlijk: er was geen variatie. En 8 dagen lang hetzelfde eten is niet aan ons besteed.

Na het ontbijt hebben we de koffers ingepakt. Eveline had een keer geen zin om dit netjes te doen en heeft letterlijk alles met een boogje in haar koffer gegooid. Best leuk om te doen! Koffers waren ingepakt, strandtas ingepakt en op naar het zonneterras. Wat was het heerlijk om nog even te genieten van de volle zon! Terwijl we rustig aan het lezen waren, verscheen daar ineens Annette (onze waarneemster van de Spetters) en haar man. Bij toeval hadden we ontdekt dat we op hetzelfde eiland zaten en dat onze vakanties elkaar zelfs overlapten. Conclusie: gezellig een drankje drinken bij het restaurant. Het uitzicht was mooi, het drankje was lekker en het was super gezellig!

Toen Annette weer verder ging wandelen, zijn wij weer lui in de zon gaan liggen. Het was wel erg warm in de zon, dus besloten we nog even de zee in te gaan. GoPro mee, frisbee mee en balletje mee. Daar kun je je echt prima mee vermaken! Vervolgens weer opdrogen, lekker lunchen (het was immers de laatste maaltijd op Zakynthos...) en weer zonnen. Terwijl Gerben lekker lag te slapen onder de parasol, is Eveline nog even in het zwembad gedoken. Gesprongen eigenlijk, want duiken was verboden. Hmm, lekker verfrissend! Tegen de tijd dat Eveline was opgedroogd en Gerben weer wakker was geworden, was het tijd om te gaan douchen. Fris, fruitig en in het oranje gehuld hebben we nog een laatste ijsje gehaald, voordat we werden opgehaald met de bus.

We hadden gehoopt dat we op het vliegveld nog een stukje konden kijken van de wedstrijd Nederland - Mexico, maar helaas was de wifi-verbinding te traag. Jammer jammer jammer! Toen we uiteindelijk in het vliegtuig zaten, meldde de piloot dat hij ook een grote voetbalfan was en zijn best ging doen om de stand door te krijgen. En dat was gelukt. Tijdens de vlucht hebben we gejuicht met alle passagiers!!!!

Bij aankomst op Schiphol werden we opgehaald door Paul & Isabel. Met moeite konden onze koffers mee in de auto. Ja, onze koffers zijn erg groot... Maar wel erg fijn als je een verre reis gaat maken!