Zakynthos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zakynthos image

Op de scooter naar het schiereiland Skopos

Zakynthos
Griekenland
EvelineVanPutten

Op de scooter naar het schiereiland Skopos

Vanmorgen zijn we weer bijtijds opgestaan. Eerst lekker ontbeten bij het hotel, toen naar het verhuurbedrijf om de scooters om te wisselen voor een mountainbike. Het plan was om naar het noordoosten van het eiland te gaan, om daar bij alle mooie stranden te gaan kijken. Toen we bij Kalamaki waren vroegen we ons af: hoe plat is het stuk eigenlijk dat we gaan fietsen? Niet veel later kwamen we daar achter. Niet heel plat. Anders gezegd: het waren flinke bergen! Daar waar de auto's met scherpe haarspeldbochten omhoog sjokten, moesten wij ook omhoog. Pfff! Dat is - zelfs op een mountainbike met versnellingen - erg pittig! Bij Porto Kaminia zijn we gestopt voor een drankje. Vervolgens zijn we doorgefietst naar Banana Beach. Een super groot strand waar de bedjes en parasols in evenwijdige lijnen liggen. Hmm... zelfs voor Eveline was dit té strak. Door naar het volgende strand. We kwamen uit bij Sint Nicholas Beach. Het noorden van dit strand wordt begrensd door een lage rotskaap met de Nicholas kapel. Erg mooi! Hier hebben we geprobeerd even op het strand te liggen, maar het was simpelweg te warm. In de water was het lekker, op je handdoekje was het niet uit te houden. Na een half uur toch maar weer op de mountainbike gesprongen.

Even later kwamen we aan in Gerákas Beach, het uiterste oosten van het schiereiland Skópos. In dit eco-vriendelijke dorp leven de vakantiegangers naast de schildpadden. Dit betekent dat je nergens mag liggen (behalve 3 meter van de waterlijn af), op moet passen voor de kooien op het strand (daar liggen de eieren onder), er geen strandtentjes óp het strand zijn, je geen parasols in het zand mag steken en je continue wordt aangesproken door 'natuurbeschermers' die je nog even helpen herinneren aan al deze regeltjes. Maar... wel super mooi!!! Na een lekkere lunch zijn we neergeploft op onze strandbedjes. Lekker! Maar wel warm... Rond een uur of vijf (toen het nog steeds 35 graden was en de zon brandde) besloten we toch maar terug te fietsen naar onze eigen dorp. Dit was wederom een pittige klim door de bergen, maar de stukken waar je naar beneden vliegt zijn dan weer de beloning. Gerben ging zelfs zó hard dat hij zijn petje verloor!

Zo'n anderhalf uur later waren we terug in Laganas, hebben we de mountainbikes ingeleverd en hebben we in het hotel een lekkere douche genomen. Daarna zijn we over het strand gelopen op zoek naar een tentje met mezze (lees: Griekse tapas). Uiteindelijk belandden we in een gezellig restaurant waar ze zelf mezze hebben samengesteld voor ons én waar we voetbal konden kijken. De wedstrijd Brazilië - Chili was natuurlijk erg spannend, dus hier hebben we het grootste gedeelte van de avond doorgebracht. En natuurlijk heerlijk gegeten en gedronken!

Dit was alweer onze laatste avond in Zakynthos... Morgen kunnen we overdag nog lekker van het zonnetje genieten, maar om 5 uur is het alweer tijd om richting het vliegveld te gaan...

Foto's

12e2d.jpg
12e2d.jpg
EvelineVanPutten