Vasteland reisblogs

Griekse eerlijkheid.

EllenvanderMark was er (tot 23 jul 2010) Gepost op 23 dec 106 reacties

We zitten vijf minuten in de hotelkamer in Delphi, na een drie uur durende busrit vanuit Athene, als mijn jongste zoon schuchter zegt: "Ik denk dat mijn Ipod nog in de bus ligt". Nu is hij thuis ook van alles kwijt of verloren, dus enigszins geïrriteerd zeg ik: "Nou, die ben je kwijt dan."
Na drie minuten staat hij weer voor me: "Je bent toch verzekerd?" en na weer drie minuten: "Kunnen we niet even naar het busstation lopen om te kijken of hij gevonden is."
Ik denk op zijn Nederlands: "Ja, ja, die is gewoon kwijt", maar ik zeg: "Dat is goed, dat kunnen we wel even doen."

Het "busstation" annex pizzeria is gesloten. De local die vast eenmaal daags bij de halte staat als de bus van die dag aankomt, en mensen de weg naar hun hotel wijst, zit vast ook al thuis.
We noteren het telefoonnummer van de busmaatschappij, dat op een papier op het raam van de pizzeria is geplakt en bellen het nummer. Een Grieks keuze-menu volgt.

De hoteleigenaar die we de situatie voorleggen, zegt vol vertrouwen: "Ik bel met de busmaatschappij en zorg dat de bus op de terugweg de Ipod hier aflevert!".
Hij belt met de maatschappij en het woord Ipod valt en de kleur van het tasje waar hij in zit! Er volgt dan in onze oren een woordenwisseling, maar dat blijkt te gaan om het feit dat de bus vandaag niet meer terug rijdt en de Ipod dus niet "terug kan brengen", wat de hoteleigenaar irriteert.
Vervolgens belt hij zijn zoon, die kilometers verder op aan het strand ligt, precies bij het eindpunt van de buslijn.
Nog geen anderhalf uur later heeft mijn zoon zijn Ipod terug!

Duizendmaal dank natuurlijk en we lopen naar de plaatselijke supermarkt om een fles wijn voor de zoon van de hoteleigenaar te kopen. Urenlang waren we verrast (en ik stiekem een beetje ontroerd) door de eerlijkheid en hulpvaardigheid van deze mensen.

EllenvanderMark Positie 2135 (40 p.) Lid sinds 30-08-2010 Foto's en tips: 345 Blogs: 4 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De tempel van Athene in Delphi.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Ziek in India.
0 7
Gepost op 14 november
India Rajasthan
Aankomst in Rabat.
0 4
Gepost op 04 juni
Marokko Rabat
Oud en nieuw in Ghana.
1 4
Gepost op 30 december
Ghana Accra

Reacties bij deze blog

MJ1972

Door: MJ1972 • Geplaatst op

Heerlijk als je dit mag meemaken. Ik heb het zelf ook meegemaakt in Iran en China, waar reisgenoten dingen in respectievelijk de bus en de trein lieten liggen en die ofwel dezelfde dag, ofwel de volgende dag terugkregen. In het Chinese geval ging het om tamelijk waardevolle zaken, namelijk een heuptasje met paspoort, creditcard en veel cash. In Nederland zou de cash er waarschijnlijk uit gehaald zijn...

herman m

Door: herman m • Geplaatst op

Eerlijkheid en service ten top. Mooi beschreven, Ellen.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Heerlijk om zoiets mee te maken, geeft vertrouwen in de mensheid

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Er zijn overal genoeg eerlijke mensen; wij hadden onze filmcamera op een muurtje laten liggen (ja heel stom) in Turkije en waren inmiddels al weer met de bus onderweg. En ook hier was de camera gevonden afgegeven in het restaurant en is de camera met de eerstvolgende bus ons achterna gebracht. Wij heeeeel blij natuurlijk. Het bestaat echt: eerlijkheid overal!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wat verrassend. Goed beschreven!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.