Samos stekker

Samos – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Samos, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Samos gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Samos

Beste foto's & tips van Samos

'487485' door carolienduistermaat '487485' door carolienduistermaat

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

De Grot Kakoperato

carolienduistermaat

Vanuit het bergdorpje Kosmadei kun je naar de grot Kakoperato wandelen. Een paar jaar geleden zijn we met de quad naar dit dorp gereden en op zoek gegaan naar het begin van de wandeling. Dit is nog niet zo eenvoudig (mijn man had al vaker pogingen ondernomen), maar nu hadden we, na een eerder mislukte poging die week, een tekening op een bierviltje meegekregen van een restaurant-eigenaar. Het kapelletje waar het beginpunt in de buurt ligt, hadden we weer zo gevonden, maar zelfs met de tekening moesten we nog even zoeken. Ben je eenmaal op de goede weg, dan staat het verder perfect aangegeven. Ik was niet echt blij met het pad, veel geklauter over ongelijke stenen en een behoorlijke afgrond aan mn rechterkant. Toen het halverwege ook nog begon te regenen en te rommelen, zakte mn humeur tot onder nul. Omdat we halverwege waren, toch maar besloten door te lopen en eenmaal in de grot barstte er een behoorlijk onweer los. In de grot kon je via een hele steile trap naar boven, waar een soort kapelletje is. Toen ik me boven aan de trap omdraaide keek ik zo'n gigantische diepte in, dat ik eigenlijk zo snel mogelijk weer weg wilde. Toen het dan uiteindelijk ook een beetje opklaarde gauw weer op de terugweg en wat was ik blij toen we weer bij onze quad waren.

'461391' door carolienduistermaat '461391' door carolienduistermaat

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

Samos

carolienduistermaat

Op een foto van de Griekse eilanden verwacht je een blauwe zee en een blauwe lucht. Wij gaan al jaren in het voorjaar naar Samos en dan kom je ook dit soort landschappen tegen. Behalve dat het hele eiland vol staat met bloeiende brem, zie je ook hele velden met klaprozen.

'499340' door carolienduistermaat '499340' door carolienduistermaat

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

Uitzicht klooster...Z

carolienduistermaat

Ten noordoosten van Vathy (Samos Stad) ligt het 18e eeuwse klooster Zoodochou Pigi. Het ligt op een van de hogere punten van Samos; dit klooster wordt beschouwd als één van de mooiste van het eiland. Het klooster wordt nog steeds gebruikt, als je binnen wilt kijken moet je wel bedekkende kleding dragen. Het uitzicht vanaf het klooster is prachtig.

Laat kaart zien