Peloponnesos reisblogs

Prachtig Monemvasia

BiancaRamon was er(tot 24 mei 2010) Gepost op 11 mei 102 reacties

Prachtig Monemvasia ziet er van het vasteland niet zo spectaculair uit. Je rijd met je auto over de brug het eiland op en dan om het eiland heen tot je bij een fort komt. Auto parkeren en te voet verder. Je loopt door een tunnel en komt dan in een prachtig oud Byzantijns dorp waar de tijd lijkt stil te staan. Geen auto's en alleen maar oude stenen huisjes, kleine steegjes en paadjes van kinderkoppen en overal mooie bloemen. Bovenop de berg heb je oude ruines van oud Monemvasia en een prachtig oud kerkje uit de twaalfde eeuw. Beneden kan je gerust een uur of twee rond slenteren door de gezellige steegjes. Om de hoek van elk steegje ontdek je weer een leuk oud huis of een mooie kerk. Absoluut de moeite waard! Hierna met de auto langs de kust gereden omhoog naar Gythio. Onderweg weer een levende slang gezien en van de weg afgejaagd. Waar hij waarschijnlijk tien minuten later toch weer op gaat liggen. Gythio is een kelin stadje om een haventje met allemaal leuke terrasjes langs het water. Lijkt me erg gezellig dus maar weer eeen hotel gezocht en gevonden voor 35 euro dit keer. S'middags leuk naar het strand van Mavrovouni gegaan. Heerlijk relaxed op dit prachtige rustige strand. Je kan zien dat het touristen seizoen nog niet is begonnen. Bij hotels kan je afdingen en overal is het nog heerlijk rustig zodat er niet op elke foto nog tien andere touristen te zien zijn. Jullie hadden de naam van het theater twee dagen terug nog te goed dit was: Epidravos.

Bedankt voor jullie leuke berichten! Maandag morgen berichten en Moeders! Toch mis ik ze op vakantie!

BiancaRamon Positie 914 (200 p.) Lid sinds 26-02-2010 Foto's en tips: 101 Blogs: 36 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar papagaaien op de rio Tambopata.
0 2
Gepost op 31 oktober
Peru Jungle
Cusco en de sacred valley.
0 0
Gepost op 27 oktober
Peru Cusco provincie
Voor en tegenspoed in Peru.
0 1
Gepost op 11 oktober
Peru

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hallootjes,

Ik heb ook eindelijk uitgevonden hoe de blog werkt! Ik had al een paar keer gekeken, maar dacht dat er niks veranderd was. Nu blijkt het te helpen als je nog een keer klikt! Balen dat jullie auto is opengebroken, maar zo heeft de plaatselijke automonteur ook weer wat verdiend. Nog veel plezier in Greece. Geniet er van, want hier is het rotweer.

Groetjes,

Ing

Door: • Geplaatst op

nou leuk al die mooie berchten lekker op het strand nou dan ga ik maar met de PARAPLU naar het strand ook weer eens wat anders. Je vader was nog naar de dokter geweest en moet nu drie dagen zijn faces {klein beetje} bewaren en dan laten onder zoeken misschien heeft hij een of ander beestje in zijn lichaam dus afwachten maar weer veel plezier daar nog en ik doe het wel weer met de regen
liefs ma

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.