Peloponnesos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op de top van de Agiolias

Peloponnesos,
Griekenland


De Peloponnesos is nog een onontgonnen wandelparadijs. Het mooie is dat je verschillende wandelingen meteen kunt combineren met bekende antieke steden en opgravingen zoals Korinthe, Mystras en Mycene.

De berg Agiolias flankeert Antiek Mycene, waar op een prachtige heuvel de overblijfselen van het paleiscomplex van koning Agamemnon liggen. Hij voerde de Grieken aan in de lange belegering van Troje, geholpen door zijn beste strijder Achilles.

De wandeling voert je door een idyllisch dal met citroenplantages en cypressen achterlangs de heuvel, een kant die vrijwel niemand ziet van Mycene, maar wel verreweg de mooiste kant. Je kijkt van boven op het paleis. Vanaf daar beklim je de Agiolias naar de top op 800 meter. Het laatste deel is rotsachtig (karstgesteente) en kent enkele lastige passages, maar wel goed te doen. We zijn op de route precies nul wandelaars tegen gekomen, alleen twee geitenhoeders met hun geitjes en schapen.

Aangekomen op de top ligt een deel van de Peloponnesos aan je voeten en vindt je als bonus een prachtig verlaten kappelletje waar nog een metalen tafel, bed en stoel instaan. Het uitzicht alle kanten op is geweldig en elke inspanning meer dan waard.