Peloponnesos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Peloponnesos image

Peloponnesos

Peloponnesos
Griekenland
BiancaRamon

Computer frustraties

Al drie dagen in de weer om mijn reisweblog bij te schrijven dit keer inclusief foto's maar nee, het mocht niet lukken. Woensdag had ik een weblog geschreven en foto's toegevoegd maar toen weigerde de computer om het op te slaan, donderdag had ik bij gebrek aan beter een labtop maar wel 1 die een eigen leven ging leiden en gister hadden we gewoon geen computer. Is kijken of het nu wil lukken of dat ik opnieuw van pure frustratie aan mijn haar sta te trekken!?
Woensdag hebben we een tocht gereden door de Lakonia Mani. Opnieuw allerlei leuke dorpjes en mooie baaitjes gezien. Nyfi baai hadden we helemaal voor ons alleen en bij Katronas baai hebben we heerlijk gegeten. De vis was met recht vers want de eigenaar van het restaurant was er als de kippen bij om bij een binnenkomend vissersbootje de beste vis uit te zoeken.
Donderdag hebben we met pijn in ons hart Gythio verlaten en zijn via Mystras naar Olympia gereden. Mystras is een prachtige ruine van een byzantijns fort dorp uit de twaalfde eeuw met een kerk, paleis, kasteel, kerken en een klooster. Vooral de fresco's in de kerken zijn mooi bewaard gebleven. Als je over de eeuwen oude paadjes loopt heb je echt het gevoel alsof de tijd heeft stil gestaan. Via de Langada pass van Sparta naar Kalomata gereden. Deze route is een must do voor iedereen die hier in de buurt is. Onbeschrijfbaar mooie route door de bergen. Aan de kust waaide het heel hard dus maar door gereden naar Olympia.