Patras image

Patras


Reisgids

Patras
Griekenland
Tjaddien

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Na Athene en Thessaloniki is Patras de grootste stad van Griekenland. Het ligt in het noordwesten van de Peloponnesos. Patras wordt geroemd om zijn uitbundige carnaval, de Rio-Antirriobrug (de langste tuibrug ter wereld) en de imposante Grafkerk van de apostel Andreas. In de koepel van deze kerk kun je een aantal mooie fresco's bewonderen. Ook het kasteel, het amfitheater en het Romeinse aquaduct zijn een bezoek meer dan waard.

Reisinspiratie

Van onze community

Het nieuwe Archeologisch Museum van Patras (2)
Het nieuwe Archeologisch Museum van Patras (2)
Patras
Pensionado
Het nieuwe Archeologisch Museum van Patras
Het nieuwe Archeologisch Museum van Patras
Patras
Pensionado

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type DStekker type EStekker type F