Macedonie en Thrace

Macedonie en Thrace is een van de dertien administratieve regio's van Macedonie en Thrace, gelegen in het noordoosten van het land. Onder toeristen is dit nog redelijk onbekend terrein. Dit stelt je in de gelegenheid om de drukte en het massatoerisme in de rest van het land te vermijden en het 'echte' Macedonie en Thrace te ervaren. De grootste stad van de regio is Alexandroupoli.

Informatie over Macedonie en Thrace

Beste foto's & tips van Macedonie en Thrace

'444991' door BBaetens '444991' door BBaetens

GriekenlandMacedonie en Thrace

GriekenlandMacedonie en Thrace

Konitsa brug Vikos...

BBaetens

De oude Konitsa brug werd in 1870 gebouwd over rivier Aoös en vormt de toegang tot het Vikos-Aoös National Park. Het is één van de grootste in de Balkan met een hoogte van 20 meter en de lengte is ongeveer 40 meter.

'500578' door wisseschout '500578' door wisseschout

GriekenlandMacedonie en Thrace

GriekenlandMacedonie en Thrace

Wie weet waarom rupse

wisseschout

Tijdnes onze reis naar Turkije moesten we door Griekenland en op een parkeerplaats zagen we een hele lange rij rupsen die als een slinger achter en aan elkaar zaten. Dit is maar een deel van de rupsen slinger. Het andere deel ben ik perongeluk doorheen gereden. OEPS. Wie weet waarom rupsen dit doen

'525488' door Phynella '525488' door Phynella

GriekenlandMacedonie en Thrace

GriekenlandMacedonie en Thrace

Tabak sorteren

Phynella

In de grensregio met Bulgarije en Turkije leven de Pomaken. Het is een muslimisch minderheid in Griekenland. Hun belangrijkste inkomstenbron is de tabak. Een erg moeizaam bestaan. Naar de oogst word elk blad op een metalen staaf geprikt. Vervolgens worden de bladen gedroogd. Deze vrouwen heb ik in het dorpje Kimi leren kennen.

Laat kaart zien