Kreta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kreta image
Kreta image Kreta image

Een heerlijke vakantie met baby 4mnd en peuter van 1,5 jaar

Kreta
Griekenland
Suzannehulsbos

Een heerlijke vakantie met baby 4mnd en peuter van 1,5 jaar

Enige tijd terug gaven ElizaWasHere en Reismagazine Columbus een reportage weg naar Kreta. Suzanne Hulsbos was de gelukkige winnares en ging samen met haar zoontje Kick (vier maanden oud), haar zus en haar zus's peuter Filippa (twee jaar) naar Kreta. Het enige wat Suzanne voor ons moest doen, was een mooie reportage schrijven over haar reis. Ook benieuwd hoe de zussen het hebben gehad? Lees dan snel verder!

KRETA, Agia Pelagia, april 2013


Op vakantie als kersverse moeder.

Daar ben je, na een paar maanden te hebben doorgebracht tussen de luiers, voedingen en kraamvisite, wel aan toe. Als de razende hormonen weer een beetje zijn gekalmeerd en je een balans hebt gevonden in je nieuwe leven met baby, popt vanzelf de vraag op ‘Kunnen we er niet even lekker tussenuit?’ Ik wil mijn winterbaby ook wel eens een zonnetje op de bol en de wind in zijn haren laten voelen. Het moet een bestemming zijn, die niet te ver van huis ligt, waar het lekker warm is en het moet er veilig en gezellig zijn.

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf
Dat klinkt goed! En laat ik nou de gelukkige winnaar zijn van een reisje van deze super leuke organisatie! Dus lang nadenken over welke bestemming, welke accommodatie, en wanneer te gaan hoef ik niet. Dat hebben Columbus Reismagazine en ElizaWasHere al voor me beslist. De trip die ik krijg aangeboden voldoet aan alle eisen die ik stel aan een vakantie-met-baby. Zus gebeld, of ze mee wil met haar dochtertje. Natuurlijk! We gaan naar Kreta en al over vijf dagen! Met vlucht én appartement én een auto om ons naar alle leuke plekjes te brengen, want met een baby op reis hoeft echt niet burgerlijk te zijn.
Twee zussen, baby Kick van vier maanden en peutertje Filippa van bijna twee, het hoog op een berg gelegen Nymphes Luxury Appartments en mooie Griekse strandjes, dát zijn de ingrediënten voor deze vakantie.

Na een soepele vlucht, stappen we in de huurauto en rijden van Heraklion langs de kust naar het Westen. Richting Agia Pelagia en dan off-road omhoog, slinger slinger, en nog wat steiler omhoog. Naar de mooie wit-blauwe appartementen, waar eigenaresse Peppy, samen met een stuk of zes katten, op ons wacht. We krijgen een sfeervol appartement met groot terras op de begane grond. Er staat een kruidig bosje bloemen, een koud Grieks wijntje en wat fruit voor ons klaar. De vakantie kan beginnen! Wat een fantastisch uitzicht over de dorpjes beneden, de kleine baaitjes en natuurlijk de mooie blauwe Middellandse zee. En die dikke wolken? Die zijn volgens de voorspellingen morgen weg.

We laden de spullen uit, voeden de kinders en verkennen de omgeving van de appartementen. De trappen worden meteen goedgekeurd door onze bergbeklimmer van bijna twee. Ook de poezen zijn meteen geadopteerd, hoewel het buiten kleuren wat bemoeilijkt wordt met twee poezen over je kleurboek gedrapeerd. Het zwembad is mooi aangelegd, maar in het voorseizoen alleen geschikt voor die-hards, want het water is nog erg koud. Er is een heel mooi gezamenlijk terras, met een waanzinnig uitzicht van onder de pergola met Bougainvillea’s. Jammer dat wij zo in het voorseizoen de enigen zijn, want wij zagen ons hier al zitten aan een heerlijk ontbijtbuffet of een barbecue met de andere gasten.


Dorpjes, strandjes en restaurantjes!
We hebben ons goed ingelezen over alle mogelijkheden die Kreta biedt. Het eiland is te groot, of één week vakantie is veel te kort! Daarom hebben we onze actie-radius al enorm ingeperkt, je moet realistisch blijven met twee kleintjes op de achterbank, op het grootste eiland van Griekenland. Met een baby en een peuter wagen we ons ook niet aan wandelingen in kloven, musea en opgravingen. We houden het bij dorpjes, strandjes en restaurantjes! Agia Pelagia is heel gunstig gelegen aan de noordkust en op het midden van het eiland. Je kunt alle kanten op.

We volgen het ritme van de kinderen. Dan is het voor hen relaxt en voor ons dus ook. De ochtenden blijven we meestal bij het appartement. Na het middagslaapje dalen we de berg af, naar een van de mooie baaien, voor strand, zon en een lekker hapje in een taverne. De opzet van de meeste strandjes op Kreta is heel kneuterig en gezellig, een mooie baai met wat bootjes, een zandstrandje en een stoep erlangs. Langs de stoep en in de taverne’s zijn de heerlijkste salades, hapjes en visjes te krijgen. We krijgen vaak raki en fruit van het huis als toetje! Wellicht is dat laatste alleen voorbehouden aan twee blonde zussen…


Grieken zijn gek op kinderen
We hebben op kleine schaal mooie avonturen beleefd: De kindjes heerlijk rozig, slapend in de buggy in de schaduw en de mama’s op het strand, met de tenen in het zand. Een super groot glas versgeperste jus d’orange in een bar met een tuin aan het strand! De Grieken zijn gek op kinderen, in restaurants is het nooit een probleem om ze mee te nemen. Ook is heel vroeg eten geen punt, of je nou om 4, 7 of 9 uur een visje wilt eten, de keuken is altijd open. Lekker gek zingen in de auto, op weg naar een strand aan de zuidkant van het eiland, waar we helemaal nooit aankomen. We rijden een paar keer verkeerd dankzij een slechte kaart en die verkeersborden in het Grieks zijn toch wel lastig. Tijdens de rit hebben we af en toe prachtig zicht op nog besneeuwde bergtoppen.
Na een half uur rijden heeft de oudste er al genoeg van. Gelukkig blijkt dan dat we per ongeluk alweer op de terugweg zijn en belanden we zo in een baaitje naast Agia Pelagia in Ligaria. Ach, waarom ook het hele eiland oversteken, als er zo veel mooie strandjes vlakbij zijn!

Het bijzondere appartement, op zo’n mooie locatie, zorgde voor een avontuurlijk sausje op deze relaxte strandvakantie. Dus ja, ook met kleine kinderen kan je rechts afslaan waar anderen links gaan. Of rechtdoor, of naar beneden en in dit geval iedere dag naar boven, de berg op!

Foto's

Image Title Image Title
4c8c3.jpg
Suzannehulsbos

Laat een reactie achter

4 reactie(s) bij "Een heerlijke vakantie met baby 4mnd en peuter van 1,5 jaar"

 • profile image comment
  Door Corriebalten• geplaatst op 29 Aug 2013 | 09:03:13

  Wat een vlot verhaal en ja kleintjes hoeven geen belemmering te zijn voor een heerlijke vakantie!

  Bericht aangepast op 08:12:18
 • profile image comment
  Door Calonge• geplaatst op 31 Aug 2013 | 09:36:01

  Reizen met kinderen is heel moeilijk. Ik denk genieten met kinderen uitgegroeid tot een beetje moeilijk. Griekenland is een plek een bezoek waard. Ik heb genoten van het lezen van dit en stellen uw geduld. :)

  Bericht aangepast op 08:12:18
 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 31 Aug 2013 | 20:33:25

  Leuke blog en ik geloof zeker dat kleintjes mee op vakantie kunnen, zelf ging ik met pubers en een baby met de caravan naar Rusland. Pracht vakantie gehad. Mooie foto's ook bij de blog.

  Bericht aangepast op 08:12:18
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 31 Aug 2013 | 21:10:35

  Leuk zeg. Fijn dat jullie hebben genoten

  Bericht aangepast op 08:12:18