Kreta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kreta image
Kreta image Kreta image

Kreta

Kreta
Griekenland
Anna maria

Het is lente op Kreta!

Deze zomer heb ik een appartementje op Kreta gekocht De plaatselijke bevolking waarschuwde me, het kon hier bar en boos zijn in de winter met stormen en slagregens en veel sneeuw, voornamelijk in de bergen , maar af en toe zelfs tot 50 centimeter op het strand!Alles zou ook dicht zijn en uitgestorven. Maar goed, ik heb een airconditioning die ook warme lucht blaast en een dvd speler en een oud radiootje, dus ik dacht, ik waag het erop.Dubbelgestikt jack mee en wanten voor op de scooter, want niets is mooier dan de bergen in op de scooter. Gelukkig was ik in Nederland natuurlijk al voorbereid op barre, winterse omstandigheden, dus vertrok ik in dezelfde winteruitrusting richting Kreta. Bij aankomst barstte iedereen in lachen uit en informeerde, gekleed in t shirts, voorzichtig naar mijn gezondheid. Wat bleek, zoals in Nederland de barste winter in jaren beleefd wordt, is het hier de warmste winter in jaren!! De volgende morgen dacht ik in een film te stappen, groen, velden met gele bloemen en madelieven en warm. Ik heb mijn programma onmiddelijk aangepast en op naar het strand, waar ook nog prima te zwemmen viel.Zo zonder toeristen is het leven heel rustig, iedereen is aan het werk op het land om de olijf en sinasappeloogst binnen te halen. er zijn nog steeds een paar tavernes en kroegen open, waar in de avond houtkachels gestookt worden en het heel gezellig is. Het scooteren is prachtig en een verademing na de drukte van het zomerverkeer.Morgen gaat het weer omslaan, maar dit kunnen ze me niet meer afnemen, de weergoden!

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Het is lente op Kreta!"

 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 10 Jan 2010 | 18:13:23

  Oh zalig!!!! Ik ben jaloers op je.
  leuk dat je daar een appartementje hebt gekocht, ga je daar elk jaar heen?
  En morgen... dat zie je dan toch wel weer.... ook al valt er een dik pak sneeuw, dan is het toch nog weer heel anders in Griekenland!!!!!!!

  Bericht aangepast op 08:13:29
 • profile image comment
  Door Schenkel• geplaatst op 20 Jan 2010 | 17:40:38

  geweldig om dit telezen.Wat heerlijk omdaar een app tehebben dan ga je zeker wel verschillende keren er naar toe.Of maak je ook nog andere reizen?
  Ik ben wel een beetjejaloers hoor!!!!!!!!

  Bericht aangepast op 08:13:28
 • profile image comment
  Door Master• geplaatst op 12 Aug 2013 | 11:28:02

  Heerlijk gewoon Anna Maria. Ik geef eerlijk toe dat er een beetje jaloersheid heerst omdat ik weet hoe jij je nu voelt. Groot gelijk heb en zorg er id voor dat ze je dat allemaal niet afhandig maken.

  Bericht aangepast op 08:12:19