Karpathos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Karpathos image

Minder mooi Karpathos...

Karpathos
Griekenland
Riennavaplus

Minder mooi Karpathos...

En hier begint de keerzijde van Griekenland… het dierenleed


Behoorlijk zitten afwegen of we hierover zouden moeten bloggen maar in dit geval hebben we besloten ons gevoel te laten spreken.

Uiteindelijk worden we allemaal als Reisreporters wel eens geconfronteerd met de keerzijde van het reizen. We zien schrijnende beelden van zwervers, krottenwijken, bedelaars, weeskinderen en oude mensen die erg ziek zijn en geen zorg krijgen. Je zou van alles willen doen maar staat zo ver van huis machteloos.
Je stopt ze vervolgens een appel toe of wat geld en hoopt maar dat alles goed komt.
Het contrast met het leven in Europa is groot en je wordt weer aan het denken gezet… wat hebben we het toch goed, ondanks de kredietcrisis.
Zodra we terug zijn in Nederland zijn vervagen deze beelden en gaan weer over tot de orde van ons eigen luxe leven.

Griekenland echter behoort tot de Europeese Unie en iedere jaar vragen we ons af of we niet moeten stoppen met het bezoeken van landen die zo slecht met hun dieren omgaan.

Als echte dierenvrienden is het ieder jaar weer met een dubbel gevoel terug in het vliegtuig, een dikke keel en tranen in de ogen omdat je dieren achter moet laten met het idée dat ze spoedig zullen sterven.
Je wilt niet weten wat voor hartverscheurende taferelen november en december opleveren: Toeristenkatten staan opeens in hun uppie op straat en er is geen toerist meer te zien die hen aanhaalt of hun schoteltje met eten vult.
We weten dat het Griekse kattenleven heel veel harder is dan dat van een Nederlandse Huiskat, maar soms vragen we ons af of een Toeristenkat niet een nog zwaarder leven heeft dan de Griekse Wilde Kat.
‘s Zomers leert hij de luxe van aandacht en eten kennen, ‘s winters moet hij ineens afkicken en zijn oude instincten oproepen om als een Wilde Kat te overleven.
De populatie katten dunt zichzelf uit en het volgende jaar begint alle ellende weer opnieuw.
Geen sterilisaties en castraties maar alles fokt weer aan.

Het wordt echt hoog tijd dat er op Europees niveau ingegrepen wordt in Griekenland… gelukkig stapje voor stapje gaat het dagen maar of het ooit helemaal begrepen gaat worden? Het is een metaliteitskwestie.

Deze ellende drukt toch keer op keer weer een hele diepe stempel op onze liefde voor Griekenland.
Weten dan ook niet of dat het volgende keer weer “Ouzo, Catz, en Sirtaki” wordt.

Het eiland is prachtig maar de kater is enorm ..…

Foto's

0a972.jpg
0a972.jpg
Riennavaplus
49c2f.jpg
49c2f.jpg
Riennavaplus
d20eb.jpg
d20eb.jpg
Riennavaplus