Delphi

In Centraal-Griekenland ligt de archeologische stad Delphi met tempels, schathuizen en andere archeologische hoogtepunten. Een van de meest bijzondere gebouwen is het orakel van Delphi. Het orakel bepaalde voor lange tijd in de geschiedenis de lotsbestemmingen van de Griekse wereld. Het is tot op de dag vandaag één van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Delphi, net als de Tempel van Apollo en de Tholos.

Informatie over Delphi

Beste foto's & tips van Delphi

'497530' door pensionado '497530' door pensionado

GriekenlandDelphi

GriekenlandDelphi

De Wagenmenner van...

pensionado

De rijke geschiedenis van Griekenland maakt het land zo bijzonder. Een van de best bewaarde gebleven bronzen beelden uit de Oudheid is de Wagenmenner die langs de Heilige Weg van Delphi gevonden werd. De 1 meter 80 hoge Wagenmenner was een wijgeschenk aan de god Apollo als dank voor de overwinning bij een wagenren op de Pythische Spelen in 478 v.Chr. of 474 v.Chr. De ogen zijn ingelegd met onyx, de wimpers en lippen zijn van koper en hij draagt een zilveren overwinningsband. Hij is gekleed in een lang gewaad, de zgn. chiton.

'497463' door pensionado '497463' door pensionado

GriekenlandDelphi

GriekenlandDelphi

Blinkend groene kever

pensionado

Tijdens mijn wandeling naar het op het hoogste punt van het heiligdom van Delphi gelegen stadion heb ik ook genoten van de vele bloeiende planten en struiken. Deze prachtig glanzende kever was de kers op de appelmoes.

'497673' door pensionado '497673' door pensionado

GriekenlandDelphi

GriekenlandDelphi

Uitzicht op de Golf..

pensionado

Was het uitzicht richting het dorp Delphi al prachtig, echt overweldigend mooi was het panorama vooruit naar de Golf van Korinthe. Daar lagen de plaatjes Itea en verderop Galaxidi aan een onwaarschijnlijk blauwe zee omringd door reeksen bergen.

Laat kaart zien