Cycladen - overige eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cycladen - overige eilanden image

Klik, Klik....

Cycladen - overige eilanden
Griekenland
HRoddenhof

Klik, Klik....



Klik, klik..rrrrt.Klik klik Wat is dit in godsnaam voor geluid???? Al een kwartier lig ik te luisteren in bed op onze kamer in de prachtige Italiaanse classistische roze villa in Potyhia op Kalymnos, een eiland van de Dodekanesos.
Rozig van de lange, hete wandeling en de Griekse wijn probeer ik te slapen, maar dat klik-klik...gaat maar door.
Anton gaat kijken op het balkon, en ja hoor precies naast onze kamer zit een oude visser te werken aan zijn netten, kilometers vislijn gaan er door zijn handen, en ja, klik-klik-klik...de houten drijvers eraf. Het is elf uur!!

Kling -kling-kling...ding dong-ding dong......recht op zit ik in bed, klaar wakker. De klokken van de schattige kapel pal achter ons roept ons voor de nieuwe dag. Even later klinkt zachtjes de Gregoriaanse zang over het dorp en de berghellingen. Een mooi begin voor weer een prachtige dag.
Klingeling, klingeling, tientallen belletjes van de geiten begeleiden ons tijdens de klim over de bergkam naar Vathi, slechts overstemt door mijn bonkende hartslag.........2 uur zwoegen we omhoog, bijna 30 c, en nauwelijks wind, maar wat is dit mooi.
Het water in de baai van Vathi is heerlijk koel, de frappe (ijskoffie) ook. Grote houten schepen a la Pirates of the Caribean glijden de haven in, dagjes mensen in badkleding (!) dikke buiken en de zwembandjes nog om, overspoelen het oude Vathi.
Vrouwen in zwarte jurken, blijven glimlachen, ik hoor een dame zeggen " wat een ouwe troep" hier.....
Wij houden onze mond en schamen ons ook Nederlander te zijn.

Op het lokale strandje met scharrige stoeltjes zitten we tussen de locals, allemaal Grieken en een verdwaalde fransman. Voor ons zitten drie bejaarde dames (echt bejaard...) en genieten van de zon en de zee. gedrieën dalen ze af het water in, in een zwarte jurk, met een baseball cap, en staan zomaar een uur te kwekken.
Plotseling klinkt er gezang, een van de grand old lady’s zingt, prachtige Griekse liederen klinken over het strandje, mensen applaudisseren en vragen om meer. Wat een ambiance, en wij mogen er bij zijn.

Accordeon muziek klinkt over het zwembad, de armen gaan over de schouders ze dansen, de Grieken en de Amerikanen, jawel een schildersgroepje van 20 vrouwen uit Amerika is hier ook te gast. Vanavond is er een tentoonstelling van hun werk(jes) en de Landlord, trakteert op een barbecue en nodigt ook ons uit. Lichtelijk stram van de wandeling begeven we ons tussen de gasten en kletsen er op los.
Nu, in een hippe lounge tent met Internet genieten we na van de eerste drie dagen op Kalymnos.
Echt te gek!!
Yassas!!
Hermien.


Foto's

21881.jpg
21881.jpg
HRoddenhof
1dbdb.jpg
1dbdb.jpg
HRoddenhof
1dbdb.jpg
1dbdb.jpg
HRoddenhof