Mykonos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paraportiani !

Mykonos,
Griekenland


In de haven van Mykonos stad vind je de beroemde witte kerk van Paraportiani. Een architectonisch hoogtepunt van het eiland en een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Griekenland.
De kerk van Panagia Paraportiani is gelegen in de buurt Kastro, in de stad Chora, op het Griekse eiland Mykonos. Zijn naam betekent letterlijk "onze lieve vrouw van de Sidegate" in het Grieks.
Wat een geweldig gave en interessante kerk!
Ik heb echt genoten van het bewonderen van deze schoonheid, zo uniek en anders dan alle andere die ik heb gezien. Het zijn eigenlijk 5 kerken in één en ze bleven één voor één een nieuwe kerk toevoegen. De eerste kerk werd gebouwd in de 12e eeuw en de laatste in de 17e eeuw. Zoek er zeker naar wanneer je in Mykonos bent. De kerken bestaan ook uit 2 verdiepingen, al zou je dat aan de buitenkant niet zeggen. Hier op deze foto, vanaf een ander standpunt, kun je zien dat hij inderdaad groter is dan je denkt.
Hij heeft een bijna Gaudi-achtige architectuur
Vanuit elke hoek en bij elk weertype ziet deze kerk er prachtig uit. Het ligt op de punt van de haven, niet ver van de beroemde molens van Mykonos. Veel toeristen zien hem over het hoofd, maar hij is echt de moeite waard !